Verwacht sprookjesachtige taferelen in Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival. Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 schept dit festival voor jong en oud letterlijk licht tijdens deze donkere dagen.

Hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars krijgen een podium en toveren Amsterdam om tot een ware lichtstad. Ook deze editie van het Amsterdam Light Festival zijn de twee absolute highlights terug in het programma: Illuminade en Water Colors.

Wandel door de stad met Illuminade

De wandelroute Illuminade leidt je van 14 december t/m 7 januari langs ruim 20 lichtkunstwerken door de cultuurrijke Weesper- en Plantagebuurt. Deze gratis lichttentoonstelling bestaat uit speciaal voor het festival ontworpen meesterwerken van internationaal toptalent. Denk aan felgekleurde projecties op historische architectuur, dynamische lichtinstallaties in stadsparken en kunst waar je zelf doorheen kunt lopen. Laat je – samen met vrienden en familie – verrassen door een spectaculair winters Amsterdam. Tijdens Illuminade zijn er verschillende evenementen, lezingen en activiteiten, welke je kunt boeken. Wandel bijvoorbeeld de Illuminade met een gids en ontdek het verhaal achter de lichtkunst. Op eigen houtje de wandeling maken kan natuurlijk ook! Bij het startpunt van de wandeling, de festivalkiosk op het Waterlooplein, kun je een boekje kopen met de route en informatie over de kunstwerken. De lichtkunstwerken zijn dagelijks tussen 17:00 uur en 22:00 uur verlicht.

Kunst op de grachten

Laat je over het water meevoeren langs kunstwerken aan de Herengracht, de Amstel en het Oosterdok. De vaarroute Water Colors geeft niet alleen bezoekers een unieke kijk op de hoofdstad, ook inwoners kijken hun ogen uit. De lichtinnovaties verlichten het historisch erfgoed van de stad op een geheel nieuwe wijze. Elke avond, behalve oudejaarsdag, vertrekken de rondvaartboten tussen 17:00 uur en 21:30 uur vanaf Amsterdam Centraal Station. De boottocht duurt 75 minuten en brengt je langs de meest ingenieuze en kleurrijke werken. Geniet van Water Colors van 30 november 2017  t/m 21 januari 2018.

Amsterdam Light Festival Special

Tijdens deze vijfde editie van het internationale festival verwelkomt Inntel Hotels Amsterdam Centre je graag. Om aan te sluiten bij dit 53 dagen durende lichtfeest voor jong en oud, is er een bijzondere Amsterdam Light Festival Special voor een verblijf in december en januari!

BEKIJK HOTEL

Foto’s: Shutterstock

Gerelateerde berichten