Zutphen, 11 maart 2016

Kampioenschaal

Tijdens het Grootste Werkgevers Ontbijt bij Fooddock in Deventer werden de winnaars gehuldigd van de
Scoort-Banenmotor Zutphen|Lochem en Apeldoorn. In Zutphen|Lochem nam Henk Hölscher, troste ambassadeur van Team Inntel Hotels de kampioensschaal in ontvangst van dagvoorzitter Jacco Eltingh en Annelies de Jonge, wethouder gemeente Zutphen. ‘Geweldig om te winnen, nu op naar de volgende gezamenlijke overwinning; samen zoveel mogelijk banen scoren in onze regio Stedendriehoek en Noord-Veluwe’, aldus Hölscher, een kersverse winnaar. 


Scoort
Bij het werkgeversontbijt werden ook de winnaars gehuldigd van de Scoort-competities in Deventer, en Apeldoorn (met teams uit Apeldoorn, Brummen, Epe en Voorst). In Deventer nam ambassadeur Ed den Besten van Team DKW/MKB de prijs in ontvangst. In Apeldoorn nam ambassadeur Hermien Lubbers van Team Apeldoorn de bokaal in ontvangst. Alle deelnemende teams hebben samen in ruim een jaar tijd 302 reguliere werkplekken en 80 werkervaringsplaatsen voor mensen met een afstand tot werk gerealiseerd.

FactorWerk
Het Grootste Werkgevers Ontbijt is georganiseerd door Het Regionaal Werkbedrijf Stedendriehoek en Noord-Veluwe met als doel de regio te verbinden en de nieuwe naam te lanceren: FactorWerk. Binnen de netwerkorganisatie FactorWerk werken veertien gemeenten, het UWV, werkgevers-organisaties en vakbonden samen om werkgevers te stimuleren en te faciliteren om werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doelstelling is om tot 2017 860 extra banen te creëren voor onder meer mensen met een arbeidsbeperking. De teller van het aantal extra banen voor mensen met een beperking stond eind 2015 op 389.

Hölscher, ook bestuurslid van het Regionale Werkbedrijf FactorWerk namens de werkgevers: ‘Door gezamenlijk de kracht van het sociaal ondernemen op de kaart te zetten en het voor werkgevers zo eenvoudig mogelijk te maken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, is een enorme stap in de goede richting. Dat is een schoolvoorbeeld van samen scoren!’

www.inntelhotelsresortzutphen.nl
www.factorwerk.nl
www.zutphenscoort.nl

Gerelateerde berichten