Elk jaar verandert het centrum van Eindhoven voor acht dagen in één groot lichtgevend museum. Van 12 tot en met 19 november bieden vijftig kunstenaars de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad met hun lichtinstallaties, sculpturen, projecties en performances tijdens de 10e editie van GLOW.

GLOW accentueert de sterke band van Eindhoven met licht. In 1870 kwam hier de luciferindustrie op gang en in 1891 bouwde Philips er een gloeilampenfabriek. GLOW biedt een platform aan kunstenaars, designers en architecten die actief zijn op het gebied van licht. Er wordt geëxposeerd in de openbare ruimte, dus de interactie met het stadsbeeld en het publiek geldt als een leidraad voor de werken. Projecties, video, computers, sensoren, animatie: GLOW laat zien dat de mogelijkheden van lichtkunst onuitputtelijk zijn. Vorig jaar trok het spectaculaire festival, dat gratis toegankelijk is, maar liefst 650.000 bezoekers.

GLOW Run

Dit jaar is een tweede editie GLOW Run, dwars door het centrum. Deze 5,5 kilometer lange fun run leidt de deelnemers langs de mooiste en meest indrukwekkende kunstwerken. Tegelijkertijd creëeren alle renners samen ook een kunstwerk: een enorme lichtslang. Bij inschrijving ontvangen de deelnemers een knallend GLOW shirt en GLOW gadgets zodat ze spectaculair oplichten. Met de finish op het Stadhuisplein wordt de 10e editie van GLOW spetterend afgesloten.

Glow Special

Maak van je bezoek aan GLOW een feestelijke trip en boek de Glow Special bij Inntel Hotels Art Eindhoven. Het unieke 4 sterrenhotel, waarin geen enkele kamer hetzelfde is, ligt in het hart van de stad. Zo zit je dus middenin het lichtkunstwerk dat Eindhoven vormt tijdens GLOW.

BEKIJK HOTEL

Gerelateerde berichten