In de historische Hanzestad Zutphen is het zomers goed vertoeven. Niet alleen heeft het eeuwenoude centrum de meeste middeleeuwse monumenten van Nederland, maar Zutphen barst ook van de leuke winkeltjes, galerieën en gezellige terrassen. De ideale stad voor een zomers weekendje weg!

Prinsen- & Prinsessendagen op het Loo
Museum Paleis Het Loo organiseert deze zomer voor de jonge museumbezoekers de ‘Prinsen- & Prinsessendagen’. Dit jaar op de dinsdagen én woensdagen! Kom verkleed naar Paleis Het Loo, laat je schminken, versier je eigen kroon met edelstenen of maak een medaille. Ontmoet het koningspaar Willem III en Mary met hun hofhouding en neem plaats op een koninklijke troon.

Fluisterboot
In een uur langs de mooiste plekjes aan de Berkel en de grachten van Zutphen? Stap in de fluisterboot en vaar langs historische monumenten en verrassende plekken. De Fluisteraar vertelt op unieke wijze over de geschiedenis van de Hanzestad. Je kunt in- en uitstappen bij de steiger aan het Rijkenhage, middenin het centrum. Het is ook mogelijk om als groep een tocht te reserveren.

De Overtuin
Net buiten Zutphen ligt het oude dorpje Warnsveld. Hier vind je buitenplaats Welgelegen, een herenhuis met boerderij en een één hectare grote historische tuin, aangelegd in 1832 in Engelse landschapsstijl. Oude bomen, waaronder de oudste honingboom van Nederland, de vaantjesboom en de tulpenboom zijn hier te bewonderen. Bekijk de mooiste kunstwerken in de boerderijgalerie en geniet van de rust, ruimte en prachtige natuur in De Overtuin. De tuin is beperkt open, dus vergeet niet de agenda te raadplegen!

Fietsen langs de IJssel
Vanuit de achtertuin van Inntel Hotels Resort Zutphen loopt een fiets- en wandelpad via de IJsseldijk naar het oude stadscentrum. Je komt uit op de Markt en dat treft: de terrasjes zijn hier ontzettend gezellig! Langs de route heb je bovendien een schitterend uitzicht over de IJssel. Op enkele minuten fietsen van het hotel ligt ook het Bronsbergenmeer, een recreatieplas met speelweide waar je op mooie zomerdagen lekker kunt luieren of een verfrissende duik kunt nemen.

IJsselfestival
Op  2 juli vindt het gezelligste IJselfestival plaats in Zutphen en dit jaar is weer een heleboel te doen en te zien. Wat dacht je van de Road en Vlootshow van de Koninklijke Marine, shanty en piratenkoren op de IJsselkade en een klimwand en shipsimulator van de Koninlijke Marine? Of een boeren streekmarkt, een heerlijke ronvaart of gewoonweg de meest lekkere vis van Vishandel Hoekstra? En dat is nog lang niet alles! Kijk op www.hetijsselfestival.nl voor alle activiteiten.

Cellofestival
Eind augustus gonst de prachtige Hanzestad Zutphen weer dagenlang van de cellomuziek. Van 23 tot 27 augustus vindt hier de negende editie van het Internationaal Cellofestival Zutphen plaats. Op sfeervolle locaties – theaters, kerken, historische gebouwen en de openlucht – komen mensen samen om muziek te maken, elkaar te ontmoeten, te inspireren en vooral om te genieten.

Fietsarrangement
Tijdens een zomers verblijf in Zutphen overnacht je in Inntel Hotels Resort Zutphen, een 4 sterren resort met talloze sport- en ontspanningsmogelijkheden. Maak gebruik van het speciale fietsarrangement: Fietsen naar het kleinste stadje van Nederland.

Vanuit het hotel fiets je, onderweg genietend van het natuurschoon, naar het schattige Bronkhorst dat zich met slechts 160 inwoners het kleinste stadje van Nederland mag noemen. In Bronkhorst kun je een stadswandeling maken en een bezoekje brengen aan het Charles Dickens Museum, De Kaasboerderij en een aantal inspirerende winkeltjes en galeries. Vervolgens word je via een prachtige route weer naar het resort geleid. Het arrangement bestaat uit:

  • 2 x overnachting in een tweepersoonskamer
  • 2 x good mood ontbijtbuffet
  • 1 x 3 gangen dagmenu op de eerste dag
  • Ontvangst met koffie/thee en Veluwse appelcake
  • 1 dag fietshuur op de tweede dag
  • Fietsroute naar Bronkhorst
  • Vrij gebruik van fitness, zwembad, sauna, en internet
  • Korting op de huur van tennis- squash- en bowlingbanen

Klik hier om te reserveren

BEKIJK HOTEL

Gerelateerde berichten