48 uur in… Rotterdam

Zowel Inntel Hotels Rotterdam Centre als Mainport liggen in de mooie stad Rotterdam. Ze delen de prachtige ligging langs de Nieuwe Maas, met uitzicht op de Erasmusbrug en op loopafstand van het centrum van Rotterdam. Daarnaast hebben beide hotels uiteraard hun unieke eigenschappen. Naast de prachtige ligging is er ook veel te doen in en rondom de stad. Ter inspiratie stelden wij alvast 48 uur in… Rotterdam voor je samen.

Vrijdag

17:00 uur
Zowel Spa Heaven als H2O zorgen voor heerlijke ontspanning na een drukke week. Beide wellness ruimten bieden vanaf de 12e verdieping een prachtig uitzicht. Naast dat je een aantal banen kunt zwemmen, kun je ook even genieten in de Finse sauna en het Turks stoombad.

19:00 uur
Tijd om wat te eten, Bar & Brasserie Water en Down Under zijn beide uitermate geschikt voor een lekker gerecht en bijpassende dranken. In de Internationale keuken van Down Under komen de 8 continenten samen. In Bar & Brasserie ‘Water’ kun je terecht voor een gezellig drankje, een gezonde salade of een malse biefstuk.

Zaterdag

08:00 uur
Tijd voor het ontbijt. Het ontbijtbuffet biedt onder andere bubbels, vers geperste jus d’orange, warm brood, diverse soorten beleg en een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug. Alle ingrediënten om de dag goed te starten.

10:00 uur
Trek de wandelschoenen aan en loop langs de Nieuwe Maas, steek de Erasmusbrug over neem prachtige instagrammable foto’s bij het Witte Huis en de Kijk-Kubus Museum Woning om vervolgens een lunchpauze te nemen bij de Markthal. Je vindt hier eettenten met ingrediënten en gerechten uit vele verschillende landen.

12.45 uur
Na de lunchpauze in de Markthal is het tijd om even rond te kijken bij de vele verschillende kramen en gigantische kunstwerken in de Markthal, ook wel de Sixtijnse kapel van Rotterdam genoemd.

15.00 uur
Als je nog niet uit gewinkeld bent, kun je doorlopen naar de Koopgoot. Met ruim 40 winkels kan je je hier volledig uitleven. Wanneer je alle dingen heb gekocht die je nodig hebt (en ook die je eigenlijk niet nodig hebt, maar gewoon mooi vind). Kan je ervoor kiezen om in de binnenstad van een van de vele restaurants gebruik te maken of lekker aan het water te gaan eten.

19.00 uur
Heb je ‘s avonds nog energie over? Dan kan je er na het eten nog voor kiezen om te disco rollerskaten in Skatefever. Op slechts 7 kilometer van de hotels kan je je volledig uitleven.

22.00 uur
Rotterdam beschikt over vele cafés, clubs, theaters en bioscopen om een fantastische avond te beleven. Als afsluiter van de dag kan je ook genieten van een heerlijke cocktail en voortreffelijke versnaperingen bij Cocktailbar On The Rocks of op ons terras aan de kade. Het fenomenale uitzicht op het water maakt de beleving helemaal compleet.

Zondag

10.00 uur
Na een wederom uitgebreid ontbijtbuffet wordt het tijd om je klaar te maken en voor te bereiden om naar grote hoogte gebracht te worden in de Euromast. Op eigen gemak rondlopen en foto’s maken kan, maar een tour met een gids is ook mogelijk.

13.00 uur
Een heerlijke lunch of high tea op 100 meter hoogte met een uniek uitzicht vanuit de Euromast is zeker aan te raden. Dit is de hoogste toren in Nederland.

18:00 uur
Het weekend zit erop! Tijd om het weekend af te sluiten. Tot de volgende keer!

Meer inspiratie voor citytrips nodig? Lees ook 48 uur in Utrecht, 48 uur in Eindhoven en 48 uur in Amsterdam.

You’ll be surprised!