5 x Innsider tips voor Amsterdam

Hoewel een bezoek aan het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum absoluut niet mag ontbreken tijdens een tripje naar onze hoofdstad, biedt het dynamische Amsterdam nog heel veel andere mogelijkheden die zeer de moeite waard zijn. Een aantal Innsider tips voor je op een rijtje, waar in ieder geval de locals geen genoeg van krijgen!

Brouwerij ’t IJ

De meest befaamde brouwerij van Amsterdam is Brouwerij ’t IJ, bekend om het brouwen van uitsluitend speciaal bieren. Hoewel het biertje op vele plekken in Amsterdam te verkrijgen is, smaakt het nergens zo goed als op hun eigen terras. Gevestigd in Oost, naast Molen de Gooyer, wordt het bier gebrouwen en dient het pand tegelijkertijd als proeflokaal. Met mooi weer zit je hier bovendien heerlijk in het zonnetje.

EYE Filmmuseum

Neem de gratis veerpont vanaf Centraal Station en binnen 5 minuten sta je aan de overkant, waar het imposante EYE Filmmuseum gevestigd is. Het museum valt meteen op door haar bijzondere en lichte architectuur. Behalve de mooiste tentoonstellingen en visuele tours ben je hier ook op het juiste adres voor een bioscoopbezoek van de meest uiteenlopende genres. Bovendien geniet je hier van een prachtig uitzicht over het water in het restaurant of op het terras.

Foodhallen

De ‘Foodhallen’ in Amsterdam West is de allereerste ‘indoor foodmarket’ van Nederland. Je geniet hier ter plekke van goed eten en drinken in een bruisende omgeving. Geïnspireerd op food markets als Mercado de San Miguel in Madrid en de Borough Market in Londen, is deze plek inmiddels niet meer weg te denken bij de locals. Een onmisbaar concept voor het stadsleven. De Foodhallen zijn iedere dag geopend van 11.00 uur tot 23.30 uur, en op vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur. Slenter er rond en ontdek gerechten van over de hele wereld. Tevens vind je hier een gezellig filmhuis en een aantal kleine boetieks.

Het Blauwe Theehuis – Vondelpark

Een wandeling door het Vondelpark stond waarschijnlijk sowieso al op je lijstje. Maar vergeet dan ook zeker niet even langs te gaan bij ’t Blauwe Theehuis. Een uniek en herkenbaar gebouw dankzij haar ronde vorm en blauw met witte kleur. Het buitenterras heeft zo’n 700 zitplaatsen en is daarmee een van Europa’s grootste terrassen. De eerste verdieping biedt een prachtig uitzicht over het Vondelpark; hier ben je echt even weg van alle drukte en geniet je van een goede kop koffie of lekker biertje omringd door het groen, de duiven en de opmerkelijke groene parkieten.

NDSM-Werf

De NDSM-Werf in Noord is een populaire plek voor de lokale bewoners van Amsterdam. De afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een samensmelting van culturele events, projecten, horeca en winkels. Dit is de plek voor dromers, doeners, pioniers, avonturiers, kunstenaars en denkers. Naast vele muziekfestivals wordt er ook een maandelijkse markt georganiseerd in de IJ-hallen; de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa.

Inntel Hotels Amsterdam Centre

Na een dag rondslenteren door ons geliefde Amsterdam is er niks fijner dan je even terugtrekken op een heerlijke comfortabele kamer. Inntel Hotels Amsterdam Centre is direct gelegen in het centrum van Amsterdam (op slechts 5 minuten loopafstand van het Centraal Station), en daarmee de ideale uitvalsbasis voor jouw trip naar de hoofdstad.

BEKIJK HOTEL