5 x Innsider Tips voor een perfecte bruiloft planning

Jullie trouwdag is ongetwijfeld een van de meest bijzondere en gedenkwaardige dagen van jullie leven. Het uitdenken van de ultieme bruiloft brengt veel plezier met zich mee, maar als het gaat om de feitelijke planning kan het zo nu en dan toch een beetje overweldigend zijn. De vele verwachtingen en drukte omtrent het organiseren van de bruiloft kan je gemakkelijk een beetje gek maken. Maar met deze 5 Innsider prep tips hoef jij je geen zorgen te maken

1.Definieer jullie sprookjesachtige bruiloft
Beeld je jullie grote dag voor; Hoe ziet jullie droom trouwlocatie eruit? Welke sfeer wil je creëren? Een bruiloft is een geweldige gelegenheid en kans om jullie eigen liefdesverhaal te vertellen, concentreer je daarom op wat voor jullie als koppel belangrijk is. Maak de trouwlocatie helemaal de jouwe, wel of geen thema, een specifiek landschap, passende decoratie, jullie favoriete muziek en uiteraard jullie lievelingseten. Gaan jullie voor een strandbruiloft, een winter-wonderland-bruiloft met skyline uitzichten of trouwen jullie toch liever in een romantische ballroom? Ga je voor een over de top chique feest of ben je op zoek naar een grotere ruimte voor alle dansers van de familie? Kom je graag in stijl aan per boot of limousine, of heerlijk nuchter op de fiets?

2.Wees creatief
We weten allemaal dat een bruiloft een eenmalig evenement is, toch? Dat betekent echter niet dat elk detail duur en high-end moet zijn. Soms zijn de kleine details degenen die jullie bruiloft uniek en eigen maken. Denk bijvoorbeeld aan kalligrafiemenu’s, mooie plafondlampen, gezellige lichtjes, papieren lantaarns of een gepersonaliseerde familie fotomuur. Details die een frisse touch geven aan de traditionele trouwdecoratie.

3.De bruid en bruidegom zijn het middelpunt van de aandacht
Het gezegde “minder is meer” kan zeker van toepassing zijn op bruiloft decoraties. Probeer een patroon en balans te vinden als het gaat om het vinden van de perfecte trouwdecoratie. Het middelpunt van dit grote feest is toch echt het bruidspaar, en niet de decoratie! Aarzel niet om een kijkje te nemen in ons Pinterest moodboard onder aan deze pagina voor wat inspiratie.

4.Hoe hou je het plannen van een bruiloft leuk?
Prioriteit nummer 1 bij het plannen van een bruiloft zijn de wensen van het bruidspaar. Het moet een onvergetelijke dag worden voor jullie en jullie gasten. Behalve het sprookjesplaatje, is comfort voor de gasten daarom ook wel zo fijn! Stel voor aan jullie vrienden om mee te helpen met het realiseren van de bruiloft. Spreek af, maak er een gezellig spel van en bespreek alle ideeën en mogelijkheden. Laat je vrienden helpen, dat is immers waar je vrienden voor hebt!

5.Yes, afgezaagd maar belangrijk … stel jullie budget vast!
Ten slotte, stel voorafgaand aan de planning een realistisch budget vast en hou daar aan vast! Begrijp jullie gastencapaciteit en maak er iets moois van. Een bruiloft hoeft niet duur te zijn om een onvergetelijk sprookje te worden. Ontspan en geniet van alle bruiloftsvoorbereidingen en voorpret!

Inntel Hotels
Het evenementen- en bruiloftsteam van Inntel Hotels begrijpt de uitdagingen van het plannen van een bruiloft. Door de ervaring en de diversiteit aan trouwlocaties biedt Inntel Hotels voor ieder wat wils in de mooiste steden en beroemdste gebieden van Nederland. Bereid jullie voor op de grote dag, kom in stijl aan per boot bij Mainport, geniet van de grote dag met een panoramisch uitzicht op de Rotterdamse haven bij Inntel Hotels Rotterdam Centre of trouw in het meest iconische gebouw van Nederland: Inntel Hotels Amsterdam Zaandam.

BEKIJK HOTELS