Al sinds 1996 een van de grootste feesten van Amsterdam: de Amsterdam Pride, voorheen Gay Pride. De stad viert de liefde op een ongekende manier. De grootste Pride van Europa maakt namelijk een statement voor gelijke rechten van de homo-, lesbo-, biseksuele, transgender en interseksuele gemeenschap. De straten en grachten zijn gevuld met feestgangers en de stad kleurt volledig roze. De Amsterdam Pride is hét feest dat je niet mag missen!

Wat kun je verwachten op de Amsterdam Pride?
Twee weken lang – van 29 juli t/m 6 augustus 2017 – staat Amsterdam in het teken van de Amsterdam Pride met als hoogtepunt de befaamde Canal Parade en de straatfestiviteiten in het laatste weekend. De Amsterdamse grachten worden op 5 augustus 2017 gevuld met groots versierde boten, zorgend voor een waar spektakel. Jaarlijks trekken 350.000 bezoekers naar onze hoofdstad om deel uit te maken van het gigantische festijn bestaande uit meer dan 170 evenementen. Van dance-feesten en filmfestivals tot sportieve activiteiten en culturele hoogstandjes. Wat dacht je van de Draq Queen Olympics? Met onderdelen als de Stiletto Sprint en de Handbag Toss, waarbij ook de looks uiteraard een grote rol spelen.

Een kleine introductie
Inmiddels heeft iedereen in Nederland, en vele ook in het buitenland, gehoord van de Amsterdam Pride. Maar hoe is het nu allemaal van start gegaan? De eerste opstand vanuit de gay community ontstond in New York en leidde uiteindelijk tot de huidige vrijheidsviering in Amsterdam. Zowel Amsterdam en Berlijn streden al snel voor de titel ‘Gay Capital’ van Europa, maar in 1993 won Amsterdam de ‘bid’ voor de Gay Games V; het eerste Gay Game event buiten de Verenigde Staten. Hier is uiteindelijk op voortgeborduurd en vanaf 1996 is de Amsterdam Pride begonnen met het toevoegen van sport én cultuur. Amsterdam werd daardoor de absolute winner als Gay Capital.

Praktische info Amsterdam Pride
Wanneer? 29 juli – 6 augustus 2017 (Canal Parade vindt plaats op 5 augustus)
Kosten? Het overgrote deel is gratis te bezoeken
Waar? Binnenstad Amsterdam

Inntel Hotels Amsterdam Centre
Het is duidelijk, het eerste weekend van augustus moet je in Amsterdam zijn! Verblijf bij Inntel Hotels Amsterdam Centre te midden van alle festiviteiten, op slechts 5 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal.

BEKIJK HOTEL

Gerelateerde berichten