Amsterdam Light Festival - The Innsider - Inntel Hotels

Amsterdam Light Festival 2021

’s Winters tijdens de avonduren verandert het centrum van Amsterdam in een openluchtmuseum met spectaculaire lichtkunstwerken. Het Amsterdam Light Festival is hét lichtpuntje tijdens de donkere winterdagen. Dit jaar bestaat het lichtjesfestival alweer 10 jaar! Kom jij tussen 2 december 2021 en 23 januari 2022 de kunstwerken van deze jubileumeditie bewonderen?

Celebrate Light

De 53 dagen durende tentoonstelling staat dit jaar in het teken van het thema ‘Celebrate Light: 10 jaar Amsterdam Light Festival’. In deze editie kijk je terug op 10 jaar lichtkunst en dit jaar komen de populairste kunstwerken van de afgelopen negen edities weer terug op de Amsterdamse wateren.

Bezoek de tentoonstelling

De route van de tentoonstelling zal bestaan uit 20 kunstwerken, waaronder de publieksfavorieten en een aantal nieuwe werken. Bewonder dagelijks van 17:00 tot 23:00 uur de lichtkunstwerken. Met uitzondering op oudejaarsavond, vanaf 20.00 uur maken de kunstwerken plaats voor vuurwerk. De routes zijn voor wandelaars, fietsers of diegenen die het vanaf het water bewonderen.

Rondvaart

Al varend over de Amsterdamse grachten heb je het beste zicht op de lichtkunstwerken. Tijdens de rondvaart neemt de schipper je mee en vertelt alle ins en outs over de kunstwerken en het thema Celebrate Light. Bewonder alle kunstwerken terwijl je geniet van een beker warme Glühwein.

Wandelroute

Wil je op je eigen tempo al wandelend samen met je gezelschap genieten van de mooiste lichtkunstwerken? Dat kan! De kunstwerken zijn voor iedereen zichtbaar en toegankelijk. Mocht je het leuk vinden om meer te weten te komen over de kunstwerken, kunstenaars en het thema dan kun je via de een digitale plattegrond met alle locaties en beschrijvingen of audiotour bestellen.

Amsterdam Light Festival Special

Maak van jouw bezoek aan het lichtjesfestival een stedentrip naar onze hoofdstad met de Amsterdam Light Festival Special. Met dit arrangement kun je alle lichtkunstwerken bewonderen en sluit je de dag af met een overnachting bij Inntel Hotels Amsterdam Centre of Inntel Hotels Amsterdam Landmark.

Overnachten in Inntel Hotels Amsterdam Centre

Overnacht tijdens het lichtjesfestival in hartje Amsterdam op loopafstand van de grachtengordel, alle hoogtepunten zoals de internationaal befaamde musea én de oude volksbuurten. Tijdens jouw overnachting bij Inntel Hotels Amsterdam Centre ligt de gehele stad werkelijk aan je voeten, maar door het omringende verkeersvrije plein toch niet in de drukte.

BEKIJK SPECIAL

Overnachten bij Inntel Hotels Amsterdam Landmark

Ontdek het Amsterdam Light Festival en de highlights van Amsterdam vanuit Inntel Hotels Amsterdam Landmark. Met het stoere karakter geïnspireerd op het industriële verleden van de omgeving verblijf je midden in de nieuwe stadswijk Oostenburg. De unieke ligging aan het water geeft zowel een idyllisch- als stadsuitzicht over Amsterdam. Dit is dé plek om te overnachten, dineren in Bar & Brasserie Werkspoor en volledig tot rust te komen in Spa Steam.

BEKIJK SPECIAL

You’ll be surprised.