De achtste editie van het Amsterdam Light Festival belooft weer een waar spektakel te worden. Vanaf 28 november tot en met 19 januari 2020 wordt Amsterdam verlicht door de mooiste kunstwerken.

De 53 dagen durende tentoonstelling staat dit jaar in het teken van het thema ‘Disrupt!’.  Een ‘disruptie’ of plotselinge ontregeling komt vaak ongelegen en heeft te maken met conflicten, chaos en misschien zelfs gevaar. Ontregeling kan ook een positieve aanzet geven tot verandering. Het bevraagt vastgeroeste aannames, roept nieuwe discussies op en maakt onbekende mogelijkheden zichtbaar. Kunstenaars uit binnen- en buitenland hebben zich op verschillende manieren laten inspireren door dit thema.

21 kunstwerken en installaties

650 kunstenaars, ontwerpers en architecten werden uitgedaagd om met lichtkunstwerken de omgeving van de stad Amsterdam te ondervragen, te beproeven en wakker te schudden. Uit al deze inzendingen zijn 21 kunstwerken uitgekozen om de stad te “ontregelen”. Om in het thema te blijven is ook de route van het festival dit jaar anders dan tijdens voorgaande jaren.

Bezoek de tentoonstelling

De tentoonstelling is 53 dagen lang zowel varend, fietsend als wandelend te bewonderen. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen of door een tour te boeken bij één van de official partners van het festival.

Dagelijks zijn de lichtkunstwerken van 17:00 – 23:00 uur verlicht, met als enige uitzondering Oudjaarsavond, dan van 17:00 – 20:00 uur.

Ook zijn er dit jaar extra activiteiten bij onder andere Artis waar men de dierentuin na openingstijd in het donker met een speciale app kan bewonderen.

Bekijk de plattegrond met de wandel en vaarroute zodat je goed voorbereid op pad gaat.

Inntel Hotels Amsterdam Centre

Tijdens deze achtste editie van het internationale festival verwelkomt Inntel Hotels Amsterdam Centre je graag. Reserveer een kamertype naar keuze en geniet in het wellness centrum met Turks stoombad en Finse Sauna.

BEKIJK HOTEL

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam

Op 20 minuten reisafstand van het centrum van Amsterdam slapen in een van de uniekste gebouwen ter wereld. Dat maakt een bezoek aan het Amsterdam Light Festival natuurlijk helemaal compleet. Reserveer een van de door de Zaanse geschiedenis geïnspireerde kamers en neem een duik in het zwembad.

BEKIJK HOTEL

You’ll be surprised!