Verwacht sprookjesachtige taferelen in Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival. Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 schept dit festival voor jong en oud letterlijk licht tijdens deze donkere dagen.

Hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars krijgen een podium en toveren Amsterdam om tot een ware lichtstad. Ook deze editie van het Amsterdam Light Festival zijn de twee absolute highlights terug in het programma: de land expositie en de Water Colors boottour.

Bezoek de land expositie op het Marineterrein

Voor het eerst in de afgelopen jaren vindt de land expositie plaats op het Marineterrein in Amsterdam. Op loopafstand van het Centraal Station worden er op deze unieke en tevens historische plek een tentoonstelling van verlichte kunstwerken getoond. De expositie is interactief en zit vol verrassingen. Loop er gerust even binnen, want het is geheel op eigen gelegenheid en ook nog eens gratis. Het Marineterrein is iedere dag van 17.00 tot 22.00 uur verlicht.

Kunst op de grachten

Laat je over het water meevoeren langs kunstwerken aan de Herengracht, de Amstel en het Oosterdok. De vaarroute Water Colors geeft niet alleen bezoekers een unieke kijk op de hoofdstad, ook inwoners kijken hun ogen uit. De lichtinnovaties verlichten het historisch erfgoed van de stad op een geheel nieuwe wijze. Elke avond, behalve oudejaarsdag, vertrekken de rondvaartboten tussen 17:00 uur en 21:30 uur vanaf Amsterdam Centraal Station. De boottocht duurt 75 minuten en brengt je langs de meest ingenieuze en kleurrijke werken. Geniet van Water Colors van 30 november 2017  t/m 21 januari 2018.

Amsterdam Light Festival Special

Tijdens deze zesde editie van het internationale festival verwelkomt Inntel Hotels Amsterdam Centre je graag. Om aan te sluiten bij dit 53 dagen durende lichtfeest voor jong en oud, is er een bijzondere Amsterdam Light Festival Special voor een verblijf in december en januari!

BEKIJK HOTEL

Foto’s: Shutterstock

Gerelateerde berichten