Amsterdam Light Festival 2022

’s Winters tijdens de avonduren verandert het centrum van Amsterdam in een openluchtmuseum met spectaculaire lichtkunstwerken. Het Amsterdam Light Festival is hét lichtpuntje tijdens de donkere winterdagen. Dit jaar is het de elfde editie van dit bijzondere festival. Komt u tussen 1 december 2022 en 22 januari 2023 de kunstwerken van deze jubileumeditie bewonderen?

Imagine Beyond 

Het thema van de elfde editie van Amsterdam Light Festival is ‘Imagine Beyond’. De wereld is in beweging, niets lijkt meer vanzelfsprekend. Verbeelding maakt het mogelijk het hier en nu te ontstijgen, onbegrensd de dag van morgen voor te stellen en vooruit te dromen. Ga mee op reis naar de wereld van de verbeelding langs een twintigtal speciaal geselecteerde werken van nationale en internationale kunstenaars.

Bezoek de tentoonstelling

Bewonder dagelijks van 17:00 tot 23:00 uur de lichtkunstwerken. Met uitzondering op oudejaarsavond, vanaf 20.00 uur maken de kunstwerken plaats voor vuurwerk. De routes zijn voor wandelaars, fietsers of diegenen die het vanaf het water bewonderen.

Rondvaart

Al varend over de Amsterdamse grachten heeft u het beste zicht op de lichtkunstwerken. Tijdens de rondvaart neemt de schipper u mee en vertelt alle ins en outs over de kunstwerken en het thema Imagine Beyond. Bewonder alle kunstwerken terwijl u geniet van een beker warme Glühwein.

Wandelroute

Wilt u op uw eigen tempo al wandelend samen met uw gezelschap genieten van de mooiste lichtkunstwerken? Dat kan! De kunstwerken zijn voor iedereen zichtbaar en toegankelijk. Mocht u het leuk vinden om meer te weten te komen over de kunstwerken, kunstenaars en het thema dan kun u via de een digitale plattegrond met alle locaties en beschrijvingen of audiotour bestellen.

Overnachten in Inntel Hotels Amsterdam Centre

Overnacht tijdens het lichtjesfestival in hartje Amsterdam op loopafstand van de grachtengordel, alle hoogtepunten zoals de internationaal befaamde musea én de oude volksbuurten. Tijdens jouw overnachting bij Inntel Hotels Amsterdam Centre ligt de gehele stad werkelijk aan uw voeten, maar door het omringende verkeersvrije plein toch niet in de drukte.

BEKIJK AMSTERDAM CENTRE

Overnachten bij Inntel Hotels Amsterdam Landmark

Ontdek het Amsterdam Light Festival en de highlights van Amsterdam vanuit Inntel Hotels Amsterdam Landmark. Met het stoere karakter geïnspireerd op het industriële verleden van de omgeving verblijft u midden in de nieuwe stadswijk Oostenburg. De unieke ligging aan het water geeft zowel een idyllisch- als stadsuitzicht over Amsterdam. Dit is dé plek om te overnachten, dineren in Bar & Brasserie Werkspoor en volledig tot rust te komen in Spa Steam.

BEKIJK AMSTERDAM LANDMARK

You’ll be surprised.