Inntel Hotels Art Eindhoven - The Innsider

Inntel Hotels Art Eindhoven

Midden in de design stad staat Inntel Hotels Art Eindhoven. Een luxe 4-sterren hotel waar geen enkele kamer hetzelfde is. Kunst, geschiedenis en design ontmoeten elkaar in de Philips lichttoren en het Mathilde-gebouw. Naast ruime en unieke kamers beschikt Inntel Hotels Art Eindhoven over een spa, vergaderzalen, brasserie en kunstgalerie.

Slapen in kunst en design

De 230 bijzonder ruime kamers zijn onderverdeeld in 6 kamertypes en toch is geen enkele kamer hetzelfde. Hebben de kamers dan helemaal niks met elkaar gemeen? Jawel, er is een gemeenschappelijke deler. Overal zijn referenties te vinden naar Philips en de gloeilamp. In de Lichttoren zijn de Loft en long-stay kamers te vinden. Kenmerkend voor de Loft kamers zijn de hoge, industriële plafonds. Dankzij alle vintage Phillips marketingprints boven de deuren van de kamers is het een interessante wandeling naar de kamer.

Het Mathilde-gebouw is totaal anders dan de Lichttoren. Kenmerkend is de open galerij zodat men van iedere verdieping naar beneden kan kijken. In dit gebouw zijn de Art kamers te vinden. Met, voor wie extra ontspanning nodig heeft, de Art Spa kamers. Een heerlijk groot, rond bubbelbad is de extra toevoeging in de ruime kamer.

Inntel Hotels Art Eindhoven is ook uitermate geschikt voor langere verblijven. De 42 long stay studios hebben een eigen keuken en zithoek. Alle gemakken van thuis gecombineerd met de luxe van een hotel zorgen dat men nooit meer weg wil gaan.

Bourgondisch genieten

Bourgondisch genieten kan bij Brasserie Lumen de hele dag door. Vanaf het uitgebreide ontbijtbuffet met bubbels tot en met de borrel. Op de kaart staan Inntel Originals en wisselende lokale specials. Alles wordt gemaakt met verse en lokale producten. De kosmopolitische bar is de perfecte plek om te genieten van lokale bieren of een van de signature cocktails.

Een verstopte parel

Ontspanning voor lichaam en geest is te vinden in onze “hidden treasure” Spa Lux. Deze verstopte parel van Inntel Hotels Art Eindhoven laat iedereen helemaal tot rust komen. Spa Lux beschikt over een Finse sauna, Turks stoombad, hamam mekka en fitness. Daarnaast staan de ervaren masseuses klaar om heerlijk ontspannende massages te geven. Eenieder voelt zich als herboren na een bezoek aan Spa Lux.

Een industriële en artistieke vergaderlocatie

Ook in het design van de 3 vergaderzalen speelt het rijke verleden van de locatie een rol. De machinekamer, de glasblazerij en de radiokamer hebben een gezamenlijke oppervlakte van 250 m2. De grote raampartijen zorgen voor voldoende daglicht én een geweldig uitzicht op onder andere het PSV-stadion.

Dankzij samenwerkingen en interne verbindingen met vergaderlocatie IGLUU is Inntel Hotels Art Eindhoven ook de plek voor grote vergaderingen en evenementen.

Wisselende exposities

Wie naar de hotelkamers gaat komt eerst door de galerie van het hotel. Elke drie maanden verzorgt Dutch Design Awards (DDA) hier een wisselende expositie. Op deze manier krijgen de winnaars van de gelijknamige prijs een divers en internationaal publiek. DDA is een begrip in Nederlands Design land en bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest baanbrekende projecten.

Philips en de lichttoren

Een van de grootste bedrijven die Eindhoven heeft voortgebracht is Philips. Hun wereldberoemde gloeilamp werd getest in de lichttoren. Deze is gebouwd in 1921. Nadat Philips het gebouw had verlaten wilden de Eindhovenaren het gebouw behouden. Terecht, want inmiddels is het verklaard tot monument. De lichttoren werd gerenoveerd en verschillende bedrijven vestigden zich er waaronder een hotel.

Bruisend Eindhoven

De bruisende stad Eindhoven is zeker een bezoek waard. Parkeer de auto bij het hotel en huur een fiets voor een kunstzinnige route in de buitenlucht. Ontdek de verschillende graffiti tunnels en “fiets door een schilderij” op het Van Gogh fietspad. Inntel Hotels Art Eindhoven is gelegen op een unieke locatie, midden in het centrum, op loopafstand van de binnenstad, Philips Stadion en Design District Strijp-S. Lees ook 48 uur in… Eindhoven voor meer inspiratie voor een bezoek aan de lichtstad.

Alle kunst en luxe zelf ervaren? Boek dan een kamer bij Inntel Hotels Art Eindhoven via onderstaande knop.

BEKIJK HOTEL