De beste attractieparken van Nederland - The Innsider - Inntel Hotels

Beste attractieparken van Nederland

Loopings in de achtbaan, schommelen in een piratenschip of een favoriet sprookje tot leven zien komen. Nederland heeft parken voor avonturiers van iedere leeftijd. Lees mee en ontdek de beste attractieparken van Nederland.

Efteling

Voor alle leeftijden

Ontdek een wereld vol wonderen. Wat ooit begon als een sprookjesbos ontworpen door Anton Pieck is nu een van de meest bezochte pretparken in de wereld met 5,4 miljoen bezoekers per jaar. Stap in een betoverende wereld vol met attracties voor elke leeftijdscategorie. Maak een droomvlucht, bezoek een spookhuis of ga over de kop in één van de zinderende achtbanen. De Efteling blijft de bezoekers elke keer verwonderen met een nieuw 4D filmavontuur (Fabula) en een nieuwe familie-achtbaan (Max & Moritz).

Combineer een bezoek aan de wonderlijke wereld van de Efteling met een overnachting in de lichtstad van Nederland. Bij Inntel Hotels Art Eindhoven is geen enkele kamer hetzelfde waardoor elke overnachting weer verrassingen brengt.

Walibi Holland

Voor alle leeftijden

Breng een bezoek aan het spectaculairste attractiepark van Nederland. Het park staat bekend om zijn sensationele achtbanen, maar biedt nog veel meer. Hierdoor verdient dit park zijn plek tussen de beste attractieparken van Nederland. Maar liefst 11 attracties nemen je mee naar angstaanjagende hoogtes en supersnelle dalingen. Trotseer de kolkende rivier El Rio Grande of ontdek het spannende Merlin’s Magic Castle. Helemaal van deze tijd is de VR attractie Neurogen. Ontdek deze spannende attracties zelf tijdens een bezoek aan Walibi Holland.

Kom na een spannende dag in Walibi volledig tot rust in het pittoreske Inntel Hotels Amsterdam Zaandam.

Drievliet

Voor families

Attractiepark Drievliet is een sfeervol familiepark waar voor jong en oud van alles te beleven is.  Stap in één van de vier achtbanen, zoals de draaiende rollercoaster Twistrix waarin draaiende uilen je op avontuur meenemen door het bos.  Probeer met een katapult gevuld met waterballonen je tegenstander te raken in Waterwars. Bereid je voor op het onverwachte en griezel in het Spookhuis. Of bezoek een spectaculaire show met 5D-effecten.

Sluit een gezellige dag in Drievliet af met een relaxte overnachting in Inntel Hotels Rotterdam Centre. Neem een duik in het enige hotelzwembad in de stad en praat na over een geslaagde dag in de gezellige Bar & Brasserie Water.

Sprookjeswonderland

Voor gezinnen met kinderen tot 9 jaar

Sprookjes komen tot leven in Sprookjeswonderland. Bevrijd Excalibur uit de steen en wordt de held van Camelot. Volg de rattenvanger en ontdek Hamelen. Of bezoek een musical in Kasteel Violinde. Alle bekende en iets minder bekende sprookjes betoveren gezinnen in dit attractiepark.

Slaap na een bezoek aan dit wonderland in het meest unieke hotel ter wereld. Inntel Hotels Amsterdam Zaandam lijkt zelf wel uit een sprookje te komen en wat is er nou leuker dan in een sprookje te slapen.

Linnaeushof

Voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar

De grootste speeltuin van Europa is technisch gezien misschien geen attractiepark, maar het is er wel ontzettend leuk voor jong en oud. De ruim 350 speeltoestellen en attracties van Linnaeushof bieden kinderen de mogelijkheid om actief te spelen, waarbij het gebruik van de eigen energie en de eigen fantasie voorop staan. In deze grote speeltuin zijn speeltoestellen en attracties zoals kabelbanen, trampoline-& luchtkussencentrum, waterfietsen, karts, funny-wheels, hobbelfietsen, minigolfbanen, een super glijbaan en nog veel meer te vinden.

Kom na een dag vol speelplezier uitrusten in een van de comfortabele bedden van Inntel Hotels Amsterdam Centre.

Julianatoren

Voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar

In 1910 werd de Julianatoren gebouwd ter ere van prinses Juliana. Inmiddels is dit rijksmonument het middelpunt van het pretpark. In pretpark Julianatoren ervaar je wat het is om brandweerman, ranger, formule 1 coureur of straaljagerpiloot te zijn. Of je kiest ervoor om heel veel lol te hebben in de vele attracties. Laat je hoofd duizelen in de Mexicaanse hoeden, stap in een motorboot en vaar door het park of betreed het wilde westen.

Sluit een familiedag in de Julianatoren af met een overnachting in de familiekamer van Inntel Hotels Utrecht Centre.

Dat waren onze beste attractieparken van Nederland. Zin in een wat rustigere activiteit? Lees onze musea specials en ontdek de meest interessante musea van Nederland.

You’ll be surprised.