5 mei is de nationale Bevrijdingsdag. Op deze dag herdenken we officieel de bevrijding van ons land in 1945 en staan we stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. En hoe blijkt dat? Behalve dat er een officiële 5 mei-lezing plaatsvindt, dit jaar door de Friese Stine Jensen, viert heel Nederland feest. Veertien Bevrijdingsfestivals staan voor de deur om de vrijheid in ons land te vieren.

5 mei 2018

In 2018 zijn artiesten Ronnie Flex, Fedde Le Grand en MY BABY de Ambassadeurs van de Vrijheid. Deze grote namen bieden extra aandacht voor hetgeen waar deze dag om gaat: vrijheid. Iets wat nog niet overal ter wereld vanzelfsprekend is. Maar behalve dat deze artiesten dit belangrijk onderwerp veelvuldig onder de aandacht brengen, zullen ook zij optreden op enkele van de Veertien bedrijvingsfestivals, samen met vele anderen. 5 mei is een dag waarop je uitbundig mag vieren en feesten. Dus… waar vindt dat grootse spektakel zoal plaats?

DJ Fedde Le Grand zal per helikopter afreizen naar Het Park bij de Euromast. Dit park is op 5 mei gratis toegankelijk voor iedereen en garandeert omgebouwd te worden tot een groot feest. De verschillende podia – Erasmuspodium, SENA Performers Stage, Radio Freedom en meer – houden hun waarschijnlijk grandioze line-up nog even als verrassing.

Overnachtingstip: Inntel Hotels Rotterdam Centre / Mainport Rotterdam

De Nieuw-Zeelandse groep MY BABY is opgericht in Amsterdam en is daarom de ambassadeur voor bevrijdingsfestival Amsterdam het Vrije Westen. Hier zullen zij het hoofdpodium betreden en een echt feest starten. Ook hier laat de verdere line-up nog even op zich wachten. Waar het plaatsvindt? In Cultuurpark Westergasfabriek.

Overnachtingstip: Inntel Hotels Amsterdam Centre

Bevrijdingsfestival Brabant vindt plaatst op de Pettelaarse Schans in ‘s-Hertogenbosch. Ook hier komen de ambassadeurs in helikopter aan om een spetterende show neer te zetten. Voor verdere invulling van het programma moeten we ook hier helaas nog een aantal nachtjes wachten.

Overnachtingstip: Inntel Hotels Art Eindhoven (20 min. van Den Bosch, gelegen bij Centraal Station)

Ga jij liever elders feestvieren? Bekijk dan het lijstje met alle bevrijdingsfestivals op 5 mei 2018. Ben je nog op zoek naar een fijn hotel na al het feestgedruis? Bekijk dan eens de hotels van Inntel Hotels.

BEKIJK HOTELS

Gerelateerde berichten