Inntel-Hotels-Art-Eindhoven-bezienswaardigheden-uitzicht

Bezienswaardigheden in Eindhoven: De experts aan het woord

In de deze editie van de mini-reeks interviews hebben we de kenners van Eindhoven gevraagd naar bezienswaardigheden. Niemand kent de bezienswaardigheden beter dan de medewerkers van Inntel Hotels. Door jarenlang in een hotel te werken of in de stad te wonen leer je de leukste plekken erg goed kennen.

Stel jezelf even kort voor…

Mijn naam is Joep Jansen. Ik ben inmiddels 1 jaar werkzaam als Sales Coördinator in het leukste en het mooiste hotel van Brabant: Inntel Hotels Art Eindhoven. Binnen mijn functie heb ik heel veel nieuwe dingen mogen ontdekken in de stad en heb ik verschillende mensen leren kennen die de stad tot leven brengen. Van ‘de verboden stad’* tot de nieuwste plekken en gave evenementen.

Welke bezienswaardigheden staat Eindhoven bekend om en mag je tijdens een bezoek aan de stad zeker niet missen?

Ontdek het industriële Strijp-S en waan je in een compleet ander deel van de stad. Wandel of fiets door een vernieuwend stuk stad waar creativiteit en de geschiedenis van Eindhoven samenkomen. Vergeet niet om hierna een rondje “de Bergen’’ te doen, want hier vind je niet alleen gezellige cafés en restaurants, maar ook veel leuke speciaalzaken.

Welke musea zijn het waard om een bezoekje aan te brengen?

Eindhoven telt meerdere interessante musea. Ik raad het Philips museum vaak aan. Dit is de beste plek om de achtergrond van de stad en haar ‘gloeilamp’ beter te leren kennen. Een andere persoonlijke favoriet is het DAF-museum. Hier maak je een enorme sprong terug in de tijd naar de jaren ’30. Doorloop het DAF verhaal en val van de ene verbazing in de andere.

Ontdek meer Eindhovense musea in de Musea special.

Zijn er bezienswaardigheden die bijna niemand kent, maar zeker gezien moet hebben?

Buiten de gebaande paden van Eindhoven zijn veel parels verscholen. Eindhoven is een stad vol met creatieve ideeën en gave initiatieven. Van hippe horeca zaken en prachtige terrassen tot City Farm en de Philips Fruittuin. Bean Brothers Stadsbranderij is een van die verscholen parels; “Just walk through the alley”. Voor iets lekkers bij de koffie ben je bij de Pastryclub aan het juiste adres. Zij maken de lekkerste èn mooiste creaties met de beste producten op een super gave locatie. Welke het lekkerste is? Ontdek het vooral zelf!

Tot slot: Kun je voor onze lezers een ideale dag in Eindhoven omschrijven?

Eindhoven is heel fietsvriendelijk dus: “rent a bike”! Het voordeel is dat je een veel groter gedeelte van de stad kan ontdekken. Begin met een ronde over Strijp-S en vergeet niet Vershal het Veem binnen te gaan, eet drink en proef van de lekkerste lokale producten. Fiets dan door het groen naar de Philips Fruittuin. Geniet van de zon in het Victoriapark of aan het water bij de Stadsbrouwerij. Sluit de dag af in een van de gezellige en smakelijke restaurants aan de Kleine Berg, voordat je teruggaat naar het hotel en heerlijk gaat bubbelen in je eigen bubbelbad of nog even een drankje drinkt aan de bar in Bar & Brasserie Lumen in Inntel Hotels Art Eindhoven.

Toe aan een overnachting in een kamer met bubbelbad? Boek dan de Rust & Relax special. Als je dit arrangement boekt slaap je in een unieke Art Spa Kamer en geniet je de volgende dag van een uitgebreid ontbijt én een late check-out.

BEKIJK DE RUST & RELAX SPECIAL

 

You’ll be surprised!

*De verboden stad is hoe Eindhovenaren Strijp-S noemden. Dit gebied was vroeger van Philips en verboden terrein voor onbevoegden.