Bezoek deze exposities in Eindhoven in 2022

Is het ook uw favoriete bezigheid om kunst te bewonderen? The Innsider zorgt ervoor dat u geen expositie in Eindhoven hoeft te missen. Breng een bezoekje aan de meest spraakmakende exposities van Eindhoven en combineer dit met een overnachting. Bij Inntel Hotels Art Eindhoven is het thema kunst op alle kamers terug te vinden. Wie is er klaar voor een artistieke reis?

MOVE!
Heeft u zin om te dansen en te bewegen? In MU Hybrid Art House is de expositie MOVE! opgesteld. Daarbij wordt ingezoomd op de bevrijdende kracht van het dansend lichaam. Dansen is te allen tijde een universeel ritueel en spreekt een non-verbale taal van emotie. Dansen is voor jong en oud en komt u overal tegen.

Verschillende kunstenaren hebben deelgenomen aan deze unieke expositie. Breng tussen 8 juli en 18 september 2022 zeker een bezoek aan deze veelzijdige tentoonstelling en ontdek de kracht van het dansen.

Dutch Design Week

Van 22 oktober tot en met 30 oktober kunt u een kijkje nemen bij het grootste designevenement van Noord-Europa. Dit negendaagse evenement presenteert het werk van meer dan 2000 ontwerpers. Verspreid door de stad Eindhoven zijn op 100 locaties verschillende tentoonstellingen, debatten, lezingen, prijsuitreikingen en netwerkbijeenkomsten te vinden.

De kunst die te zien is bij Dutch Design Week is gericht op de toekomst. Daarbij komen alle elementen van discipline en aspecten van het ontwerp aan bod. De nadruk wordt voornamelijk gelegd op experimenten, vernieuwing en de samenwerking. De kunst is ontworpen door jonge ontwerpers uit Nederland en vormen een inspiratie voor de hele wereld.

Eyecatchers
In het Philips Museum is tot en met 30 oktober een unieke expositie te zien over de reclameontwerpen van Philips. Tussen de jaren 1910 en 1965 maakte vele bekende kunstenaars en ontwerpers diverse posters en brochures voor het welbekende Philips. De ontwerpers kregen veel vrijheid, waardoor er een grote variatie aan werk was.

Tijdens de expositie is het mogelijk om deze kunstwerken te bewonderen met de daarbij behorende achtergrondinformatie. Kom meer te weten over de totstandkoming van deze historische kunst. Inntel Hotels Art Eindhoven heeft zich gevestigd in de lichttoren van de monumentale Philips fabriek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Philips Museum (@philipsmuseum)

Dwarsverbinding: Richard Bell
In de tentoonstelling ‘Dwarsverbinding’ van Richard Bell worden politieke instrumenten met kunst gecombineerd. Hiermee worden verschillende kunstwerelden op een unieke manier in beeld gebracht.

In 2002 heeft Richard Bell een essay geschreven, waarin hij pleit voor het zelfbeschikkingsrecht van de Aboriginal gemeenschap. Zijn ideeën hierover zijn terug te vinden in een reeks schilderijen. Deze schilderijen bieden een ontnuchterende reflectie op de realiteit van hoe de kunstwereld van binnen werkt. De samenkomst van zijn schilderijen en essay zijn te bewonderen in het Van Abbemuseum tot en met 4 december.

Exposities in de Art Gallery
Momenteel zijn er twee nieuwe exposities te bewonderen in de Art Gallery. Het werk van Priscilla Wan en Marlou Mercx zullen hier tentoongesteld worden. De expositie van Priscilla Wan is voornamelijk gebaseerd op portretten van dieren. Marlou schildert vanuit haar eigen gevoelens en ervaringen die gebaseerd zijn op de werkelijkheid. In haar schilderijen zijn voornamelijk bloemen of dames te vinden. Kom zeker langs bij de Art Gallery. Neem een kijkje op Expo van de getalenteerde Marlou Mercx en Priscilla Wan in de Art Gallery voor meer informatie.

You’ll be surprised!