inntel-hotels-most-extraordinary-valentines-traditions-worldwide

6x de bijzonderste valentijnstradities wereldwijd

Valentijnsdag, de dag van de liefde. Geschenken zoals chocolade en rode rozen lijken misschien vanzelfsprekend, maar niet overal zijn dit dé bewijzen van liefde voor jouw partner. Over de hele wereld zijn de Valentijnsdag tradities een tikkeltje anders. Wij hebben de 6 bijzonderste Valentijnstradities wereldwijd uitgelicht. Wilt u uw eigen tradities maken? Inntel Hotels heeft verschillende Specials om ook uw geliefde op originele wijze te verrassen.

De oorsprong van Valentijnsdag in St. Valentin, Frankrijk

Oorspronkelijk ontstond Valentijnsdag in het dorp ‘Saint Valentin’. Van 12-14 februari is dit plaatsje in de feeststemming voor de liefde. Aanvankelijk was het een heidens feest voor ‘lust’ en lichamelijke liefde. Maar sinds de Rooms-Katholieke kerk het feest aangepaste, is dit een feest voor geliefden. Op deze dag delen (jonge) koppels de kans om hun liefde te uiten met cadeaus.

Sneeuwvlokken en bloemen in Roemenië
Op 24 februari heeft heel Roemenië vrij voor Dragobete. Dit is een figuur uit de Roemeense folklore die het begin van de lente aankondigt. Jongens en meisjes verzamelen sneeuwvlokken of bloemen voor hun (mogelijke) toekomstige partner.

Massabruiloften in de Filipijnen

Duizenden koppels trouwen tegelijk(!) op de feestdag voor de liefde in de Filipijnen. Nieuwe, maar ook al getrouwde koppels komen samen om hun Ja-woord te geven. Getrouwde stellen delen hun huwelijksgeloften gewoon nog een keer. Zo’n massabruiloft heeft veel voordelen zoals; gratis bruidstaarten, catering, bloemen op de locatie en soms zelfs ringen.

De betekenis van bloemen in Taiwan

In Taiwan hebben ze niet één, maar twee dagen van de liefde. Valentijnsdag wordt op zowel 14 februari als 7 juli gevierd. Veel mannen kiezen net als in Nederland voor rozen. In Taiwan heeft niet alleen de kleur, maar ook het aantal bloemen dat u geeft een betekenis. Een rode roos staat voor “mijn enige liefde”, elf rozen betekent “mijn favoriet”, 99 rozen betekent “voor eeuwig” en 108 betekent “trouw met mij”.

Vriendendag in Finland & Estland

In Finland en Estland vieren ze Vriendendag. Het gaat hier dus niet zo zeer om geliefden, maar ook om vriendschap in het algemeen. De Finnen noemen de dag ystävänpäivä; de Estlanders spreken over sõbrapäev. Wij houden het op ‘vriendendag’.

Geduld in Japan & Zuid-Korea

In Zuid-Korea zijn op 14 februari voornamelijk de vrouwen aan zet. Zij verwennen hun mannen met chocolade en wachten maar liefst 4 weken voor een presentje terug. De mannen geven de vrouwen dan geen chocolade maar snoepjes. Singles die niets hebben gekregen eten die dag zwarte noedels.

Festivals in Schotland

Geen zwarte noedels voor de singles in Schotland. Op 14 februari staan zij in de spotlight. Er worden allerlei festivals voor hen georganiseerd. Door middel van het trekken van lootjes worden vrijgezellen hier gekoppeld voor een Valentijnsdate.

Stedentrip met Inntel Hotels

Hoe vier jij Valentijnsdag? Ga jij bubbels drinken in een whirlpool met uitzicht over de stad of het strand? Een avondrondvaart en afsluiten in de sauna? Genieten van een uitgebreid meergangendiner? Wat u ook zoekt, Inntel Hotels heeft verschillende arrangementen die perfect zijn om uw geliefde mee te verrassen. Lees ook ‘zo maakt u onvergetelijke-herinneringen‘, om uw gezin of geliefde te verrassen.

VALENTIJN SPECIAL

Valentijn

Een onvergetelijke en originele Valentijnsdag viert u met de Valentijn Special. Overnacht in een kamer met king size bed, versierd met rozenblaadjes. De special is inclusief ontbijtbuffet met een glas bubbels en bij aankomst staat er een fles cava voor u.

Inntel Hotels Amsterdam Centre
‘In hartje centrum op loopafstand van alle hotspots’
Overnachting in een City Double Kamer | Vanaf 115,50 p.p.

Inntel Hotels Amsterdam Landmark
‘Geïnspireerd op het rijke industriële verleden’
Overnachting in een City Comfort of City Double Panorama Kamer | Vanaf 118 p.p.

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam
‘Verblijf in de wereldberoemde Zaanse huisjes’
Overnachting in een Smaak Deluxe Double of Ambacht Deluxe Kamer | Vanaf 80,50 euro p.p.

Inntel Hotels Den Haag Marina Beach
‘Op de kop van het Noordelijk Havenhoofd’
Overnachting in een Sea View Double of Sea View Double XL Kamer | Vanaf 83 euro p.p.

Inntel Hotels Utrecht Centre
‘Volg de lijnen en reis door de stad.’
Overnachting in een City Double Kamer | Vanaf 85 euro p.p.

You’ll be surprised.