Al 15 jaar op rij wordt het centrum van Zutphen één keer in het jaar omgetoverd tot een waar chocolade walhalla voor echte chocoladeliefhebbers. Jong én oud. Dit jaar vindt het plaats op 24 september, aftellen dus! Tijd om eens te kijken wat er zoal te beleven is deze dagen.

Vanwaar toch al die lekkere chocolade?

Chocolatier Huub Janson is samen met zijn dochter Rineke Janson het Chocoladefestival in Zutphen gestart. Maar waarom dan? De aanleiding was de film ‘Chocolat’ waarin de jonge Vianne Rocher samen met haar dochter belandt in een klein Frans dorpje. Daar beginnen ze een kleine chocolaterie genaamd ‘La Céleste Praline’. De chocolade verandert het leven van de dorpelingen op magische wijze. Én precies dat laatste is de reden voor het Zutphense chocoladeparadijs.

Kunstig Chocolade

Chocolade is niet alleen verrukkelijk om van te snoepen, maar je kunt er ook nog eens zeer creatief mee zijn. Op de Turfstraat zullen verschillende kunstenaars laten zien wat ze in huis hebben. Met schilderkunst en mozaïek creëren ze de mooiste werken. Op de Frankensteeg kun je beeldhouwen met chocolade en op de Zaadmarkt kunnen kinderen de Picasso in zich naar boven laten komen en hun eigen chocoladeschilderij maken.

Choco Jazz

Bij een groot festijn hoort ook de nodige livemuziek. Dit jaar brengt o.a. zangeres en songwriter Vivienne een bezoek. Zij studeerde af in muziek aan Berklee College of Music in Boston (US) en is druk bezig met haar nieuwe CD. Dit doet ze in New York waar ze ook regelmatig haar stem laat horen.

Bier & Chocolade

Bier met chocolade?! Ja! Dat schijnt dus te kunnen. En heel goed ook nog eens. Stadsbrouwerij Cambrinus – dé Zutphense Hanzestadsbrouwerij – organiseert een ware bierproeverij. Echte chocolade van de Zutphense chocolatier wordt prachtig in harmonie gebracht met een selectie huisgebrouwen bieren.

HIP Kids Choco Color Run

Ook leuk, voor de kids wordt er een ware choco color run georganiseerd.  Na een rondje door de stad van 500 meter arriveren de kinderen bij de finish waar een overvloed aan kleurpoeder over ze heen dwarrelt. Uiteraard in chocoladekleuren!

Dat is nog lang niet alles!

Dit was slechts een kleine greep uit hetgeen er allemaal te doen is tijdens het Chocoladefestival in Zutphen. Wat dacht je van een chocolade-fondue, chocolade tattoos, chocolade lekkernijen, oud Hollandsche spellen en een chocolade-modeshow? Kortom, er is voor ieder wat te beleven.

Inntel Hotels Resort Zutphen

En over lekkernijen gesproken. Tijdens het weekend van het Chocoladefestival Zutphen wordt er in restaurant SENSE een verrassend ‘trio choco dessert’ geserveerd. Bovendien krijg je ditzelfde weekend een heerlijke huisgemaakte brownie bij je koffie! En wat is een leukere afsluiting dan chocolade proeven in alle rust? SENSE is onderdeel van Inntel Hotels Resort Zutphen.

BEKIJK HOTEL

Gerelateerde berichten