De 10 leukste fotolocaties in Rotterdam

Dat Rotterdam een indrukwekkende skyline heeft, weet bijna iedereen wel. In de top 10 hoogste wolkenkrabbers van Nederland staan er zeven in Rotterdam. Het is dus ook niet voor niks dat de havenstad ook wel Manhattan aan de Maas wordt genoemd. Wanneer u Rotterdam bezoekt, zal het ene na het andere architectonische bouwwerk u opvallen, zowel historische als moderne. Dat u in de Havenstad mooie foto’s kan maken, mag niet getwijfeld over worden. In dit artikel vindt u 10 fotogenieke plekken in Rotterdam.

De Erasmusbrug
Misschien wel het bekendste bouwwerk van Rotterdam: de Erasmusbrug. Deze constructie die Rotterdam-Noord met Zuid verbindt, staat garant voor mooi fotomateriaal. Door de bijzondere knik die in de brug zit, heeft het de bijnaam ‘de Zwaan’ gekregen. U kunt de Erasmusbrug natuurlijk van een afstandje fotograferen, bijvoorbeeld vanaf de Koningshaven. Wat ook een uniek plaatje oplevert, is door schuin onder de brug te gaan staan. Voor extra sfeer maakt u een foto tijdens zonsopkomst- of ondergang of wanneer het mistig is. Tip: vanuit sommige kamertypes van Inntel Hotels Rotterdam Centre heeft u fantastisch uitzicht over de Erasmusbrug!


Depot Boijmans Van Beuningen
Zo’n soort gebouw zie je nergens anders in Nederland: het Depot Boijmans van Beuningen. Dit depot is zowel van binnen als van buiten bijzonder; binnen liggen alle archiefstukken opgeslagen van de kunstcollectie van het Boijmans Van Beuningen museum. Het gebouw zelf is een soort enorme bloempot met spiegels waarin u de skyline van Rotterdam ziet. Erg uniek dus! Bovenop het depot vindt u een daktuin met geweldig uitzicht over de stad en haven. Genoeg opties voor een gaaf plaatje op deze locatie!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rotterdam by Day (@010byday)


Historisch Delfshaven
Waar het grootste deel van Rotterdam een moderne uitstraling heeft, is Historisch Delfshaven een plek met veel historische panden, pittoreske bruggen en gezellige eettentjes. Deze Oudhollandse haven is één van de weinige plekken in Rotterdam die het bombardement in 1940 heeft doorstaan en is daarom interessant om te bezoeken wanneer u in de stad bent. De meest fotogenieke plekken zijn de Piet Heynsbrug, de Aelbrechtskolk en de Achterhaven.


De Markthal

Dit imposante gebouw in de vorm van een hoefijzer is vrij nieuw, maar inmiddels al wel een icoon in Rotterdam. En terecht, want de Markthal is niet alleen praktisch, maar vooral ook fotogeniek. In deze overdekte markt vindt u tientallen stands, restaurants en winkeltjes. Daarnaast zitten er appartementen in de fraaie, versierde boog. Loop een rondje langs de internationale kraampjes en schiet hier mooie foto’s van.  Vergeet ook zeker niet om het indrukwekkende plafond vast te leggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rotterdam op Instagram! (@rottergram)


De Kubuswoningen
Vierkant, geel en bovenal uniek. Deze omschrijving moet genoeg zijn om te beseffen dat het om de wereldwijd bekende Kubuswoningen gaat, ook voor niet-Rotterdammers. De aparte vorm met schuine wanden, de kleur en de locatie maken het mogelijk om een pakkend shot te maken.

Tip: wist u dat u een Kubuswoning ook van binnen kunt bekijken? Zo krijgt u een idee hoe men in deze bijzondere bouwwerken woont. Bezoek een Kijk-Kubus en laat u informeren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rotterdam op Instagram! (@rottergram)


De Kralingse Plas

Een groot stuk natuur, net buiten het centrum, maar tóch in de stad. Een perfecte combinatie om de Kralingse Plas tot één van de meest veelzijdige fotolocaties te maken. U kunt hier in alle rust van de groene omgeving genieten door in het Kralingse Bos te wandelen. Voor hét plaatje staat u op de loopbruggen aan de noordkant van de plas; daarvandaan heeft u een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam. Nóg aantrekkelijker worden de foto’s wanneer het zonsondergang of zonsopkomst is.


De Euromast
Deze hoge uitkijktoren valt zeker op in de skyline van de havenstad en is dan ook een oude klassieker in Rotterdam. De Euromast is namelijk in 1960 gebouwd, waarna in 1970 de Space Tower werd toegevoegd. De 185 meter die daarmee aangetikt werd, doet dus zeker niet onder voor de nieuwere wolkenkrabbers. De Euromast is dan ook de hoogste uitkijktoren van Nederland en daarmee uitstekend geschikt voor mooie hoogteshots. Neemt u ook eens een kijkje bij de brasserie van de Euromast om te eten of drinken met fantastisch uitzicht.


Willemskade
Rotterdam staat bekend als dé waterstad, met haar enorme haven. Wat u daarvan goed terugziet in het dagelijkse leven, zijn de watertaxi’s. Erg lastig om deze snelle boten vast te leggen, maar zeker een leuke uitdaging. Bovendien bepaalt u zelf waar u de foto neemt. Wilt u advies voor de beste plek om zo’n watertaxi te fotograferen? Probeer het vanaf de Willemskade ter hoogte van het Wereldmuseum; dan heeft u op de achtergrond ook nog eens de skyline in beeld. Met extra geluk (en ook kunde uiteraard) krijgt u ook nog een cruiseschip op de achtergrond.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ali.90🇮🇶🇧🇪 (@ali.90.ma)


Centraal Station
Waarschijnlijk denkt u niet direct aan een station bij mooie fotolocaties. Echter is Station Rotterdam Centraal wel degelijk een gave spot en past met de moderne uitstraling goed tussen de andere Rotterdamse gebouwen De drukte met mensen en verkeer, de bouwstijl van het station en de lichtinval kunnen voor indrukwekkende beelden zorgen. Station Rotterdam Centraal wordt ook wel ‘de Kapsalon’ genoemd, verwijzend naar het aluminium bakje van de Rotterdamse snack. Ook binnen is de moeite waard op een zonnige dag; het bijzondere dak werpt dan een interessant schaduwpatroon op het perron af, wat weer mooi afsteekt bij de gele NS-treinen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rotterdam op Instagram! (@rottergram)


Luchtsingel
Als u dan toch in de buurt bent van Centraal Station, bent u voor een kleurrijke Instagrampost bij de Luchtsingel aan het goede adres. Dit is een voetgangersbrug die Rotterdam Centraal verbindt met Rotterdam-Noord. De houten brug trekt zeker de aandacht met zijn lengte van 390 meter lang en felgele kleur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @insiderotterdam

Rotterdam zit vol met fotogenieke locaties, dus wacht niet langer met het plannen van een citytrip naar de havenstad. Combineer uw bezoek met een verblijf bij Inntel Hotels Rotterdam Centre of Mainport by Inntel Hotels. Tip: vanaf de Panoramazalen van Inntel Hotels Rotterdam Centre maakt u ook geweldige foto’s van de Rotterdamse skyline.

You’ll be Surprised