Het zijn natuurlijk de dames van lichte zeden waar de Amsterdamse Wallen om bekend staat, maar er is zoveel meer te doen en te zien in dit historische deel van Amsterdam. Hoog tijd om het eens over een geheel andere boeg te gooien want op de wallen zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Wij sommen er een aantal voor jullie op!

Red Light Radio
DJ’s achter de ramen;Op het Oudekerksplein 22 kun je live de dj’s van Red Light Radio observeren. Elke dag worden hier live shows uitgezonden waarbij lokale maar ook zeker internationale artiesten optreden. En iets verderop vind je Red Light Records, waar je geweldige vinylplaten kunt scoren.

Ons’Lieve Heer op Solder
Onze lieve Heer, de verborgen kerk! Op de zolder van een grachtenhuis uit de Gouden eeuw is een kerk verborgen. Bij Ons’Lieve Heer op Solder kun je een intrigerende audiotour doen door het gehele pand waarbij je eindigt in de kerk op zolder. Na het Rijksmuseum is dit het oudste museum van de stad! Dit bijzondere museum is gevestigd aan de Oudezijds Voorburgwal 38.

Koffieschenkerij
Koffiedrinken in kerkelijke sfeer. En als we dan toch in kerkelijke sferen begeven, ga dan even koffie drinken in de Koffieschenkerij die zich in de Oude Kerk midden op de Wallen bevindt. Hier kun je elke dag vanaf 10:00 genieten van een heerlijke kop koffie, een gezonde lunch of versgemaakte taarten. Bij mooi weer kun je ook heerlijk in de verborgen tuin zitten van dit bijzondere café. Bij de Oude Kerk vinden overigens ook altijd zeer bijzondere tentoonstellingen plaats.

Ton Ton club
Zin in een spelletje? Bij de Ton Ton club aan de Annendwarsstraat 6, achter de Oude Kerk, kun je helemaal los met klassieke arcadegames. Pac-man, airhockey of zelfs een heus ballenbad voor volwassenen, alles is mogelijk!

Mata Hari
Op de Wallen verwacht je geen culinaire hoogstandjes maar je kunt er echt heerlijk aan het water dineren! De Mata Hari is een voorbeeld hiervan; een vintage-interieur met retro stoelen en huiselijke sfeer doen je vergeten dat je midden op de Wallen bent. Dit restaurant kan wel eens de nieuwe hotspot in de hoofdstad worden!

Proeflokaal van Wynand Fockink
Zin in een likeurtje gekregen? In het proeflokaal van Wynand Fockink in de Pijlsteeg kun je likeuren en jenevers proeven die nog op de 17-eeuwse manier bereid worden. Wynand Fockink begon in 1679 een likeurstokerij en destilleerderij. Iets later werd hier een proeflokaal aan toegevoegd waar je tot op de dag van vandaag kunt proeven van likeuren en jenevers uit een traditioneel tulpglaasje.

Karaoke bar The End
Sluit deze niet seksuele-dag op de Wallen zingend af in Karaoke bar The End. Hier kunnen de nachtegaaltjes onder ons compleet uit hun dak met een keuze van meer dan 66.000 Engelstalige nummers. Zit jouw favoriete levenslied er nog niet tussen, er worden op verzoek nog steeds nummers toegevoegd.

Rol vervolgens al zingend je kamer in bij Inntel Hotels Amsterdam Centre om volledig tot rust te komen.

BEKIJK HOTEL

Gerelateerde berichten