De High Tea beleving

Vingersandwiches, scones, cakejes en bovenal potten thee. Dat zijn dingen waar je vaak aan denkt bij High Tea. Maar wat is een High Tea nou echt en waar kun je genieten van de beste High Tea? Wij zochten het voor jullie uit en nemen jullie mee in de High Tea beleving.

Afternoon Tea of High Tea

Hoewel wij hier in Nederland alleen een High Tea kennen is hetgeen wij hier doen meer de Afternoon Tea dan de High Tea. De Afternoon Tea is een meer sociale aangelegenheid tussen lunch en diner. Waarbij allerlei (zoete) lekkernijen en thee worden genuttigd onder het genot van een goed gesprek.

De originele High Tea was voor de werkende mensen. Bij thuiskomst werd thee met melk en suiker voor energie genuttigd tezamen met sandwiches en dergelijke aan hoge statafels. Vandaar ook High Tea.

Het menu

De invulling van een Afternoon Tea of High Tea kan heel erg verschillen per locatie. Vaak komt er in elk geval een etagère met zoete hapjes aan te pas. Wat hierop ligt is in elk geval scones met clotted cream en jam. De laatste tijd is het ook populair om de wat luxere macarons toe te voegen. Andere zoete hapjes kunnen bestaan uit brownies, muffins, chocolaatjes en soms zelfs mini-taartjes.

De hartige hapjes zijn vaak sandwiches. Populair beleg hiervoor is zalm, eiersalade of carpaccio. Veel restaurants of tea-rooms serveren daarnaast een of meerdere hartige taartjes. Van de originele Quiche Lorraine tot een met geitenkaas en spinazie gevulde taart.

In sommige gevallen begint de High Tea met een soepje.

Tips

In Amsterdam zijn er veel leuke plekjes om te High Tea’en. Bij onze 2 tips kun je kiezen uit 3 verschillende High Tea’s, voor ieder wat wils dus. Tasjes Museum Hendrikje is ideaal om te combineren met cultuur. En De Drie Graefjes is een begrip. Als je daar niet naartoe gaat om te High Tea’en dan wel om de beroemde Red Velvet te proeven.

Ook in Rotterdam zijn er vele leuke plekjes voor de High Tea te vinden. Bijvoorbeeld in combinatie met een bezoek aan De Euromast. Of maak een keuze uit een van de 3 verschillende High Tea’s van De Bakkerswinkel.

De gezellige stad Utrecht is perfect voor een High Tea. Je zou naar de Utrechtse vestiging van Anne & Max kunnen gaan. Als je graag zelf je keuzes maakt is een High Tea bij Lewis Book Café perfect voor jou. Hier kun je namelijk zelf jouw etagère vullen vanaf het High Tea buffet.

Een High Tea combineren met een middagje shoppen? Ga dan naar FiftyOne in Eindhoven. Deze lunchroom zit in een winkelcentrum en bied verschillende soorten High Tea’s aan. Eindhoven heeft de locatie voor iedereen die ondanks een allergie wil genieten van een High Tea, De Ouwe Taart. Het pand is vanwege de allergie van de eigenaresse sowieso notenvrij.

Ga jij binnenkort genieten van de High Tea beleving?

You’ll be surprised!