De Kunst van Eindhoven

Eindhoven is altijd al een innovatieve, bruisende stad geweest. De stad wordt niet voor niets ook wel Lichtstad genoemd (met dank aan de Philips geschiedenis), en ook ‘Eindhoven de gekste’ zal je niet vreemd in de oren klinken. De ondernemende spirit en creativiteit van de Eindhovenaren is overal terug te vinden in de binnenstad. Mooie musea en platformen vol inspirerende kunst, design en fashion. Wij hebben vijf plekken op een rijtje gezet die je niet mag missen bij een bezoek aan deze stad.

Van Abbemuseum
Het Van Abbemuseum is een must visit voor de moderne kunstliefhebber. Met een uitgebreide internationale collectie van ruim 3000 werken is dit een van Europa’s meest toonaangevende musea voor de hedendaagse kunst. Kijk je ogen uit en aanschouw de werken van onder andere Picasso, Lissitzky, Kokoschka, Chagall, McCarthy, Daniëls, Beuys en Körmeling. Een interessante toevoeging: de rol van kunst in onze maatschappij wordt op verschillende experimentele manieren aan de kaak gesteld.

Mocht je overdag al helemaal volgepland zijn met andere leuke activiteiten, het Van Abbemuseum is iedere donderdagavond geopend.

Natlab
Natlab is een initiatief van Plaza Futura waar de gemeente Eindhoven flink in investeerde. Het voormalig Philips Natuurkundig Laboratorium werd volledig gerenoveerd en fungeert nu als cultureel centrum voor (bijzondere) films, podiumkunsten, exposities, debatten en workshops. Bovendien is er ook een gezellig restaurant en café waar je terecht kunt.

Strijp-S
Om de hoek bij Natlab vind je het overkoepelende culturele en creatieve hart van Eindhoven: Strijp-S Hier ben je de gehele dag zoet met het overweldigende aanbod aan kunst, eten&drinken, designer shops en andere creatieve uitingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een freestyle skatepark? Wat betreft art en fashion zie je hier werkelijk alles, van vintage tot aan nieuwe, opkomende merken.

DesignDaely
DesignDaely is onderdeel van de Design Academy Eindhoven, gesitueerd in Philips eerste, grootschalige lichtfabriek in het centrum. Momenteel een bruisend centrum voor informatie, design, art en technologie. Waarom is het leuk om dit te bezoeken? Behalve een Academie fungeert de zogenoemde ‘deWitteDame’ ook als openbare bibliotheek, art gallery en design afdeling van Philips  Philips. Ook zijn er met regelmaat andere commerciële of creatieve evenementen gaande.

Inntel Hotels Art Eindhoven
Inntel Hotels Art Eindhoven heeft niet voor niets deze naam toegekend gekregen. Behalve dat het hotel een prachtige mix van architectuur heeft vanwege haar vestiging in de oude Lichttoren van Philips, is het ook een platform voor kunstenaars. Per 1 februari 2017 is er een nieuwe expositie geopend van Patrick van Haren. Typerend voor zijn werk is het formaat en het kleurgebruik. De schilderijen zijn vaak groter dan groot en erg kleurrijk. Zijn grootste specialisatie is portretwerk, en dat kan hij als geen ander. Tot 1 mei is zijn werk te aanschouwen in de serre van Inntel Hotels Art Eindhoven.

BEKIJK HOTEL