Mainport by Inntel Hotels - Rotterdam - Kralingseplas

De leukste activiteiten in Rotterdam: de experts aan het woord

De leukste activiteiten en must-sees omschreven zoals alleen een local dat kan. Inntel Hotels’ eigen Joey woont en werkt al zijn hele leven in Rotterdam. Je kunt wel zeggen dat hij Rotterdam ‘ademt’. Met zijn tips en to-do’s wil je zo snel mogelijk naar deze prachtige stad en de highlights van Rotterdam ontdekken.

Wie is diegene die Rotterdam zo goed kent?

Mijn naam is Joey Koevermans, 25 jaren jong en geboren in Rotterdam. Sinds kort ben ik weer vol trots werkzaam in het prachtige Mainport by Inntel Hotels als Guest Relations Officer.
Drie jaar geleden was ik hier al werkzaam als parttime (nacht)portier. Mijn indruk van het hotel was dusdanig positief dat ik met veel enthousiasme sinds een aantal maanden de oranje stropdas weer heb aangetrokken.

Waar staat Rotterdam bekend om bij de toeristen?

Dit onderwerp bespreek ik graag met de diverse gasten in het hotel. De plaatselijke cuisine en de moderne architectuur komen dan vaak naar voren.  Rotterdam is een multi-culturele stad en dat is terug te zien in het aanbod aan restaurants met hun diverse internationale keukens. De toeristen vinden het ontdekken daarvan erg interessant. Tijdens de ontdekkingsreis voor de smaakpapillen kan er optimaal genoten worden van vele industriële en moderne gebouwen; deze combinatie zorgt voor een complete representatie van de stad.

Wat betekent Rotterdam voor jou? 

Rotterdam is de stad die ik zie als mijn thuis. Al 25 jaar brengt de stad mij onvergetelijke herinneringen. De omgeving geeft het die magische touch of ik nou tijd doorbreng met familie, vrienden of als ik alleen ben. Rotterdam zal altijd de plek zijn waar mijn hart ligt; een échte arbeidersstad met de instelling “niet lullen, maar poetsen”.

Wat maakt Rotterdam tot de beste stad van Nederland? 

Als je door Rotterdam heen rijdt zal de prachtige architectuur als eerste opvallen. Een rijke havenstad die investeert in zowel het uiterlijk als het innerlijk. Het uiterlijk zijn de prachtige gebouwen die de bekende skyline van de stad vormen, het innerlijk is de vrijheid om te zijn én te doen wat jij wilt. Een simpel uitstapje kan zich omtoveren tot een prachtige herinnering voor iedereen, door de brede diversiteit van de stad.

‘Het uiterlijk zijn de prachtige gebouwen die de bekende skyline van de stad vormen, het innerlijk is de vrijheid om te zijn én te doen wat jij wilt.’

Welke plek kent niemand in Rotterdam maar moet iedereen gezien hebben?

De must-see van Rotterdam is voor mij de Kralingse Plas, gelegen in de Rotterdamse wijk Kralingen. Een uitzonderlijk mooi natuurgebied waar veel gebruik wordt gemaakt van de 100 hectare aan water voor watersport en visserij. Niet alleen dat, tijdens de zomer is dit dé hotspot om lekker te ontspannen en te genieten van werkelijk alles om je heen. Dit is de place-to-be bij behoefte aan zonnen bij het water, de beste hardloopsessie van je leven of om even afleiding te zoeken van de drukte die het stadsleven met zich meebrengt.
P.S. ook voor een romantische wandeling ben je hier zeker weten aan het juiste adres!

Tot slot: Welke highlight moet een gast gezien hebben tijdens een citytrip in Rotterdam?

Zodra de gast aangeeft graag meer te willen zien van Rotterdam geef ik vaak het advies om de Markthal en de omgeving daarvan te bekijken. De liefde voor bezienswaardigheden gecombineerd met de passie voor goed eten maakt een bezoek hieraan het zeker waard. De omgeving bij Blaak heeft vele winkels en terrassen waardoor de gast zeker zijn dag vol kan maken. De dag afsluiten met een wandeling langs de maasboulevard is de kers op de taart van een prachtige dag. Zodra de gast voldaan terugkeert naar het Mainport hotel zal de dag afgesloten worden met de “jetset” kamer bij uitstek. De Waterfront spa kamer beschikt over een kolossale whirlpool voor het raam, met uitzicht over de oudste binnenhaven van Rotterdam.

You’ll be surprised.