Bevrijdingsfestival

De leukste festivals op bevrijdingsdag

5 mei is de nationale Bevrijdingsdag. Op deze dag herdenken we officieel de bevrijding van ons land in 1945 en staan we stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. En hoe blijkt dat? Behalve dat er een officiële 5 mei-lezing plaatsvindt, viert heel Nederland feest. Inntel Hotels zet de leukste bevrijdingsfestivals op Bevrijdingsdag 2022 voor jou op rij.

Amsterdam

Amsterdam kent meerdere festivals die al jarenlang terugkomen op de agenda. In het Westerpark wordt al sinds 2013 Het Vrije Westen georganiseerd. Het laagdrempelige, gratis festival is een grote publiekstrekker in de stad.

Op het Haarlemmerplein vindt Bevrijdingsfestival Ontsnapte Klanken plaats. Hier organiseert Theater de Roode Bioscoop een nieuw festival in teken van naar Nederland gevluchte artiesten.

In het Olympisch Stadion zal Het Amsterdams Verbond plaatsvinden. Het festival heeft de allerleukste ‘bondgenoten’ uit het Amsterdamse nachtleven verzameld als basis voor de 7 stages op het terrein. Onder andere Club NYX, Disco Dolly, Vondel Disco en de Kopstootbar staan centraal op de podia.

Vier Bevrijdingsdag op het Museumplein tijdens het Bevrijdingsdans Festival. Hier vinden uiteenlopende dansoptredens- en workshops plaats. Ook op de NDSM-werf is een uitgebreid programma opgesteld voor jong én oud: van vliegers maken in het kinderatelier tot het maken van verbinding door middel van eten.

Het Homomonument in Amsterdam bestaat 35 jaar. Op 5 mei zal er bij dit monument worden stilgestaan met fotomateriaal en live muziek van diverse DJ’s. Sluit deze bijzondere dag af bij Concert op de Amstel dat vanaf 21.00 voor iedereen toegankelijk is. Artiesten als Fresku, Anita Meyer en Tania Kross treden op.

Vier jij Bevrijdingsdag dit jaar in Amsterdam? Boek jouw kamer bij Inntel Hotels Amsterdam Centre, Inntel Hotels Amsterdam Landmark of Inntel Hotels Amsterdam Zaandam.

Rotterdam

Het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland vindt plaats in Het (Euromast) Park in Rotterdam. Dit gratis festival op 5 mei biedt een divers programma vol live muziek. Ook komen er o.a. kunst, theater, debat en kinderprogramma’s aan bod. Op het festival zullen grote namen zoals Duncan Laurence, Jett Rebel en LUCAS optreden.

Boek jouw verblijf bij Inntel Hotels Rotterdam Centre of bij het 5-sterren Mainport by Inntel Hotels en loop binnen 20 min. het festivalterrein op.

Utrecht

In Park Transwijk zal het Bevrijdingsfestival Utrecht plaatsvinden met artiesten als Sevn Alias, Fresku, Wies en My Baby. Naast live muziek is er ook een inhoudelijk programma én zijn er activiteiten in aanloop naar 5 mei toe. Ontdek Utrechtse oorlogsgeschiedenis tijdens een wandeling met Gilde Utrecht of bezoek Theater na de Dam in bibliotheek Neude, gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Overnachten in Utrecht? Boek een ontspannen verblijf bij Inntel Hotels Utrecht Centre. Met een ligging naast Utrecht Centraal is dit het ideale uitgangspunt.

Den Haag

Vier de vrijheid op het Malieveld in Den Haag en geniet van concerten, theater, dance, lezingen, debatten en meer. Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag treden onder andere artiesten Fresku, Valice, Benito en Stage Your Voice op.

Overnacht aan de kust van Scheveningen bij Inntel Hotels Den Haag Marina Beach. Check in bij het openbaar vervoer of pak de fiets en bezoek het Malieveld op 5 mei.

 

Benieuwd naar alle festivals en activiteiten op Bevrijdingsdag 2022? Bezoek bevrijdingsfestivals.nl en maak dit een dag om nooit meer te vergeten.

Inntel Hotels heeft acht hotels op toplocaties in Nederlandse steden. In de hotels staat wellness en design centraal. Tijdens jouw stedentrip kom je dan ook volledig tot rust in het wellness centre of met privé wellness faciliteiten in jouw kamer. Laat je verwennen door een van de chefs in de restaurants en begin de dag met een heerlijk ontbijt. Ontdek alle hotels hier.

You’ll be surprised.