Boijmans van Beuningen

Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam

Het eerste voor bezoekers toegankelijke kunstdepot is te vinden in Rotterdam. Een rondleiding met een gids of route door het depot Boijmans van Beuningen geeft een uniek kijkje achter de schermen. De kunstwerken komen hier binnen, worden opgeslagen, gerestaureerd of klaar gemaakt om weer tentoongesteld te worden. Het is zeker een aanrader om met een gids een rondleiding te doen en meer te weten te komen over het beheer en onderhoud van beroemde kunstcollecties.

De kunstcollectie

De werken van Museum Boijmans van Beuningen staan tijdens de verbouwing in het depot opgeslagen. In een museum wordt meestal maar een zeer beperkt deel van de kunstcollectie getoond. Het depot biedt bezoekers de kans om meer dan 151.000 kunstwerken te bewonderen. Om de collectie te beschermen kunnen een aantal ruimtes alleen onder begeleiding van een gids bezocht worden. In de opslag wordt de temperatuur, belichting en luchtvochtigheid goed in de gaten gehouden om beschadiging van de kunst te voorkomen.

Boijmans

Uniek gebouw

Zowel van binnen als van buiten vormt dit gebouw een icoon voor Rotterdam. De spiegels aan de buitenkant tonen een spectaculaire weergave van de omgeving en komen ook in de inrichting terug. Door het gebouw heen zijn zwevende vitrines met kunstwerken en voorwerpen geplaatst.

Dakterras met geweldig uitzicht

De trappen die al zigzaggend hun weg door het depot vinden brengen u naar de zesde etage waar u kunt genieten van een 360 graden uitzicht over de stad. Zo ziet u de stad zoals u dat nog nooit eerder meegemaakt heeft. Dit maakt het depot ontzettend geschikt als locatie om foto’s te maken. Als u goed kijkt ziet u wellicht Inntel Hotels Rotterdam Centre en Mainport by Inntel Hotels liggen.

Overnachten in Rotterdam

Combineer een bezoek aan depot Boijmans van Beuningen met een overnachting in Rotterdam. Geniet nog even na van alle indrukken en ontdek ook de andere bezienswaardigheden in de stad.

You’ll be surprised.