Digitaal museumbezoek - The Innsider - Inntel Hotels

Digitaal museumbezoek

Een droom voor alle kunstliefhebbers. Het museum voor jezelf hebben. Elk schilderij uitvoerig kunnen bewonderen zonder 20 mensen om je heen. In samenwerking met Google maken heel veel musea dat mogelijk. Bezoek onze favoriete musea vanaf jouw eigen bank.

Van Gogh Museum

Tijdens zijn leven verkocht Vincent van Gogh slechts één schilderij. Nu is hij wereldwijd bekend. Stap binnen in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Loop door de tentoonstelling en bewonder beroemde werken zoals de zonnebloemen, de aardappeleters en zijn zelfportret. Veel van zijn kleurrijke schilderijen zijn gemaakt in Zuid-Frankrijk, waar hij met een groep artiesten wilde wonen. Uiteindelijk heeft alleen Paul Gauguin daar bij hem verbleven.

Versailles

Het paleis van de zonnekoning Louis XIV staat al meer dan 30 jaar op de Unesco Werelderfgoedlijst. Bezoek Versailles en loop door de spiegelhal en de beroemde tuinen. Bekijk het portret van Marie-Antoinette “onder genot van een stuk taart” of bewonder de heldendaden van Hercules. De collectie staat online inclusief achtergrondinformatie.

The National Gallery

Bekijk kunstwerken van artiesten zoals Monet, Holbein en Titian in The National Gallery in Londen. In dit museum zijn  kunstwerken vanuit de 13de tot de 20ste eeuw te bezichtigen. Op dit moment heeft de online exhibitie een focus op kunstenaar Monet.

MoMA

Bij vele staat MoMA ofwel Museum of Modern Art in New York stipt op nummer 1 van musea die ze willen bezoeken. Een collectie die ooit begon met 8 printen en 1 tekening telt er nu meer dan 150.000 museum stukken. Kunstwerken van Andy Warhol, Pablo Picasso en ook Monet en  Van Gogh zijn hier te bezichtigen.

British Fashion Council

Bij British Fashion Council geven ze bekende en onbekende ontwerpers een platform. Ontdek het verhaal van ontwerpers en modehuizen zoals Alexander McQueen, Burberry and Manolo Blahnik.

The MET

Wat hebben Johannes Vermeer, Coco Chanel en Christian Dior met elkaar gemeen? Hun kunstwerken zijn allemaal te bewonderen in The Metropolitan Museum of Art. De 27 online tentoonstellingen van het museum bieden vermaak voor iedereen.

Bezoek nog meer musea via het arts & culture platform van Google. Nog meer tips en ideeën voor thuis? Bekijk onze top 5 films over hotels of doe mee met onze work-out!

You’ll be surprised!