Dustin - the - Duck - ontmoet - Kunst - en - buitengewone - architectuur

Dustin the Duck ontmoet: Kunst en buitengewone architectuur

De afgelopen maanden heeft onze kwaliteitscontroleur en mascotte Dustin Inntel Hotels Amsterdam Zaandam en Inntel Hotels Art Eindhoven bezocht. Dustin heeft zich laten onderdompelen in de Zaanse én de Eindhovense historie.

Beide hotels hebben bijzondere eigenschappen. Wat denk je van een zwembad met de Zaanse Schans op de achtergrond of slapen in een oude Philips fabriek. Dustin the Duck heeft tijdens zijn bezoek aan Zaandam en Eindhoven veel van de omgeving ontdekt. Lees alles over zijn avonturen en waarom een bezoek aan deze hotels ook op jouw to-do lijst moet staan.

Hollandse cultuur in Zaandam

Dustin begint zijn citytrip in Zaandam in de Grondleggers Suite. Deze suites zijn geïnspireerd door de grondleggers van de Zaanse fabrieken zoals Albert Heijn, de familie Bloemendaal en Enricus Verkade. In de Suite kunnen gasten volop genieten van de regendouche, het XL-bed, een bubbelbad, privé sauna en een aparte woonkamer! Dustin komt voorlopig alleen de kamer uit voor een duik in het zwembad van de Wellness Club. In het zwembad heeft hij immers echt het gevoel in Zaandam te zijn, met de levendige wandfoto’s.

Fietsend door de Zaanstreek

Fietsend zie je veel meer van de omgeving, Dustin kiest dan ook een van de fietsroutes van Inntel Hotels. Het is een interessante tocht langs de Zaanse Schans, de leukste dorpen én chocoladefabrieken. Eet je graag lokaal? Zaandam is het walhalla voor chocolade- en kaasliefhebbers. Chocolade proeven bij de chocoladefabriek mag dan ook niet ontbreken. Heb je hierna nog eetlust? Dustin raadt iedereen aan om langs Edam te fietsen voor een goed stuk kaas.

Van Zaandam naar de Lichtstad

Na een laatste foto met het sprookjesachtige exterieur van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam vervolgt Dustin zijn reis naar het gemoedelijke Zuiden. Als hoofdstad van Design en dankzij het industriële karakter van de stad heeft Eindhoven veel te bieden aan de toerist. Dustin gaat tijdens het verblijf op zoek naar elementen in het hotel waaruit dit blijkt. De kolossale entree geeft het direct het ‘fabrieksgevoel’. Dustin heeft een geoefend oog voor detail en steekt dit niet onder stoelen of banken. Het valt hem dan ook op dat het hotel met aandacht voor design is ingericht.
Voor de galerie neemt Dustin de tijd. De galerie bestaat uit een hoog glazen structuur, afgewerkt met een stalen frame. Een indrukwekkend industrieel geheel gevuld met (lokale) moderne kunst. In de hele ruimte staan met verfklodders gekleurde beelden. Zoals ‘de aap’ die meteen in het oog springt als je binnenkomt. Het is net alsof hij je vrolijk begroet!

Kamers met karakter!

Aangekomen in de kamer ziet Dustin een ‘hint’ naar de geschiedenis van Philips. Zo hangt er een schilderij met daarop een vrouw afgebeeld in traditionele werkkleding. De historie van de locatie is op moderne wijze verwerkt in het design van de kamer. Onze gevederde kwaliteitscontroleur geeft dit hotel voor het design zeker 10 punten. Maar dan valt iets nog belangrijkers hem op: de ronde whirlpool. Daarmee sluit hij zijn verblijf tevreden af. Ook medewerkers moeten immers ontspannen…

Nieuwsgierig geworden naar de citytrips van Dustin? Volg hem dan op zijn eigen Instagram-account!

You’ll be surprised.