Dustin-the-Ducks’-5-sterren-ervaring-in-eigen-land

Dustin the Ducks’ 5-sterren ervaring in eigen land

De afgelopen tijd heeft Dustin het 5-sterren hotel Mainport by Inntel Hotels bezocht om te testen of het waar is wat gasten zeggen. “Is dit echt een ervaring van wereldformaat en design?” Dustin the Duck is een graag geziene en een befaamde “medewerker” van Inntel Hotels. Het liefst zwemt hij de hele dag in infinity pools of is hij aan het bubbelen in ronde whirlpools. Dustin bezoekt alle hotels en beoordeelt de gastvrijheid, de atmosfeer en faciliteiten. Zijn belevenissen deelt hij op zijn Instagram account.

Voorafgaand aan zijn verblijf heeft Dustin een checklist opgesteld. Hij is onder andere geïnteresseerd in het interieurdesign van het hotel en de bezienswaardigheden in Rotterdam. Hoe is de slogan ‘gateway to the world’ bijvoorbeeld zichtbaar in het design? En wat zijn de leukste dingen om te doen in Rotterdam?

Design aan het water

Het designhotel is omringd door water. Dit is het eerste wat Dustin en veelal ook andere gasten opvalt: de historische Leuvehaven. De keuze voor een kamertype is dan ook gevallen op de luxe Waterfront Spa Kamer met ronde whirlpool voor het raam, daarmee heeft hij een adembenemend uitzicht op de maritieme levendigheid in het water. Dat is precies wat Dustin wil zien en waar hij wil zijn.

Gateway to the world

Rotterdam heeft een van de grootste havens ter wereld. Dagelijks komen hier schepen aan vanuit alle uithoeken van de wereld. Dit speelt een grote rol in het design van het hotel waarbij elke verdieping gebasseerd is op een ander continent. Dustin slaapt zelf in een kamer geïnspireerd door Afrika. Hier vind je kleurrijke prints van Afrikaanse dieren- en patronen. De selfie met het behang in zijn kamer deelt hij uiteraard op zijn Instagram.

Rotterdam vanaf en in het water

De mooiste en meest verrassende manier om Rotterdam te ontdekken is vanaf het water. Stap achter het hotel bij de aanlegsteiger op de watertaxi en beleef de haven(s) van Rotterdam vanuit een ander perspectief. Vaar onder de Erasmusbrug door en stap uit vlakbij de Euromast om Rotterdam te bekijken vanaf grote hoogte. Bij de watertaxi Rotterdam kan ook een rondvaart geboekt worden met je eigen gezelschap. Een uur lang varen langs alle highlights van Rotterdam met een enthousiaste kapitein die hier alles over kan vertellen. Dat is nog eens genieten

Ronde whirlpools & een diner Down Under

Mainport staat bekend om de grote ronde whirlpools voor het raam. Dustin heeft besloten dat zijn verblijf compleet is als hij heeft gebubbeld in het bad en  een bezoek aan Spa Heaven heeft gebracht. Het is immers pas een ‘wellness’ verblijf als hij de sauna’s en bubbelbaden probeert.
Helemaal uitgerust schuift hij aan bij het diner in restaurant Down Under. Uitkijkend op de Leuvehaven (hoe kan het ook anders) start hij zijn culinaire wereldreis met een mocktail. Morgen vertrekt hij weer fris naar zijn volgende bestemming: Inntel Hotels Amsterdam Zaandam.

Meer zien van de avonturen van Dustin of teruglezen waar hij de afgelopen maanden geweest is? Volg hem op zijn Instagram om op de hoogte te blijven van zijn belevenissen.

You’ll be surprised.