Wij mogen met trots bekendmaken, dat de award winnaar van de Dutch Design Awards 2018: Royal Delft | Augmented Blueware, tot en met eind oktober 2019 te zien zal zijn in de expositiehal van Inntel Hotels Art Eindhoven.  

De Dutch Design Awards tentoonstellingen

Bij Inntel Hotels Art Eindhoven is er elke drie maanden een andere tentoonstelling te zien. Deze tentoonstellingen worden met zorg samengesteld door Dutch Design Awards(DDA). Op deze manier krijgen de winnaars van de gelijknamige prijs een divers en internationaal publiek. DDA is een begrip in Nederlands Design land en bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest baanbrekende projecten.

Royal Delft ‘Het originele blauw’ met hedendaagse technologie

Elk handgeschilderd stuk van Royal Delft is uniek door zijn decoratie: zelfs al lijkt de tekening hetzelfde, het handschrift van de meester-schilder kan elke keer nét een beetje anders zijn. De creatieve kerngedachte van het project ‘Augmented Blueware’ is dan ook dat ieder stuk servies, uniek kan zijn.

Het Centerpiece-stuk

Eén onderdeel van het servies (het zogenaamde ‘centerpiece’, uiteindelijk uitgewerkt als vaas) wordt voorzien van een handgeschilderde decoratie door de meester-schilder. Waarna deze decoratie rechtstreeks van deze 3D- vaasvorm wordt gescand en digitaal wordt omgezet naar unieke decoraties voor de overige serviesdelen, zoals borden en kopjes. Door alleen de eigenaar van het ‘centerpiece’ toegang te geven tot het bestellen van bijbehorende serviesdelen ontstaan exclusieve serviezen. Dit concept leent zich uitstekend voor een familieservies, een bruiloftscadeau of een bijzonder restaurantservies.

Dutch Design Week Eindhoven

Als je pas in oktober naar Eindhoven komt. Plan je bezoek dan in de periode van 19 tot 27 oktober. Dan is de Dutch Design Week. Tijdens deze negen dagen is het werk van alle winnaars en genomineerden van 2019 te zien in een overzichtstentoonstelling. Die vertelt het verhaal achter de ontwerpen, plaatst de werken in hun sociaal-maatschappelijke context en maakt zo de impact en betekenis van de ontwerpen duidelijk. Bezoekers kunnen ook stemmen op hun favoriete ontwerp; het ontwerp met de meeste stemmen wordt aan het eind van DDW beloond met de Public Award.

Net zo enthousiast geworden als wij over de tentoonstelling van Royal Delft? Plan dan ook wat tijd in om naast het relaxen in de wellness of het afgaan van de tips uit musea special: Eindhoven, de expositie te bezoeken in de Lichttoren, deze is vanaf nu tot eind oktober te zien.

You’ll be surprised!

Gerelateerde berichten