Dutch Design Week Eindhoven - Inntel Hotels Art Eindhoven
Oscar Vink

Dutch Design Week 2021

Na een volledige online editie in 2020, komt Dutch Design Week in 2021 terug met een fysiek podium voor het festival, wat tussen 16 en 24 oktober plaatsvindt in Eindhoven. Dutch Design Week is een grootschalig en internationaal jaarlijks negendaags evenement. Verspreid over de stad in unieke grote locaties en kleinere locaties in de binnenstad, worden door zo’n 2500 ontwerpers hedendaagse kunst tentoongesteld.

DDW21 ’The Greater Number’

Het overkoepelende thema van 2021 is ‘The Greater Number’, de zoektocht naar het betere aantal. Met dit thema wil DDW de ontwerpers oproepen tot minder. Zodat het ontwerp uitnodigd tot minder consumeren, minder productie en minder afval. Het ‘minder’ behoort alleen niet altijd tot de mogelijkheden. Daarom hebben de ontwerpers de uitdaging gekregen om de waarde van de producten te vergroten voor de consument. Door deze producten kan de consument het product efficiënter gebruiken. In 4 sub thema’s worden verschillende invalshoeken in deze zoektocht verkent door de ontwerpers.

Ontdek de bijzondere locaties & creatief design

Het resultaat van de kunstenaars kan bewonderd worden in verschillende locaties in de stad. Zoals een VIP tour in de Melkfabriek over Art tech en manifestations of ontdek hoe natuur en technologie één worden door WEAR – Wearables of the future in de Trudo Toren op Strijp-S.

Dutch Design Award

De meest indrukwekkende en baanbrekende projecten maken kans op de Dutch Design Award. Dit zijn ontwerpen die zich op meerdere onderdelen uniek maken. Het winnende ontwerp voldoet aan verschillende critearia. Het winnende design heeft de grootste relevantie, impact op het gerichte vakgebied en de beste aanpak en vorm van het concept.

De verschillende categorieën waarin prijzen vallen lopen uiteen van Fashion tot Young Designer. Bekijk alle categorieën en voorwaarden op de site van Dutch Design Awards.

Overnachten in Inntel Hotels Art Eindhoven

Overnacht tijdens de Dutch Design Awards in het artistieke Inntel Hotels Art Eindhoven. Het 4 sterrenhotel is gelegen in het bruisende centrum van Eindhoven. Geniet in het hotel van mooie ontwerpen in een van de unieke kamers of in de art gallery. Inntel Hotels Art Eindhoven bevindt zich op loopafstand van de leukste restaurants, winkels, kunst galerijen, musea én de Dutch Design Week.

You’ll be surprised.

BEKIJK HOTEL