keukenhof

Ervaar het bloemenfestijn in Nederland

De zon gaat meer schijnen, de temperatuur gaat omhoog en de lammetjes mogen naar buiten. Dat betekent ook dat de bloemen weer gaan bloeien. Wie wordt er niet vrolijk van al die kleurrijke tulpen, hyacinten, krokussen en narcissen? In dit artikel vind je de beste plekken in Nederland voor het bezoeken van de mooiste bloemenspektakels.

Velden van de Bollenstreek

De naam zegt het al: de omgeving van de Bollenstreek staat in het voorjaar vol met langgerekte narcissenvelden, hyacintenvelden, krokussenvelden en tulpenvelden. Het is dan ook de perfecte plek om op een zonnige dag hier heerlijk te wandelen of een fietstocht te maken. De Bollenstreek begint boven Leiden en houdt op bij Haarlem, dus er is genoeg gebied om te verkennen. De meeste bollenvelden zul je vinden rondom Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout. Deze dorpen liggen allemaal dicht bij elkaar, dus de beste optie is om op de fiets te springen om de pracht van alle bloemenvelden te bewonderen. Je kunt fotopauzes nemen om de mooie ervaring later terug te kijken, maar let op: het wordt niet gewaardeerd als je in de bloemenvelden gaat staan. Blijf dus aan de rand van de velden.

Tip van ons: ben je uitgekeken op de bloemen, geniet dan van een wandeling op het strand. De Bollenstreek ligt vlak achter de duinen, dus het strand is gemakkelijk te bereiken, met zowel de auto als de fiets.

Bloemencorso: 75 jaar

De Bloemencorso Bollenstreek is een groots jaarlijks evenement. Vanaf Noordwijk naar Haarlem rijdt er een lange parade met schitterende praalwagens langzaam door de Bollenstreek, met ruimte voor honderdduizenden bezoekers. Deze praalwagens zitten vol opgestoken narcissen, hyacinten, tulpen, krokussen en andere bloemen, wat een indrukwekkend beeld geeft. Elk jaar zit er een ander thema aan de Bloemencorso verbonden, dus het is keer op keer een nieuw spektakel. Naast de praalwagens, maken ook auto’s versierd met bloemboeketten, muziekwagens en fanfares onderdeel uit van de stoet. Een feestelijke stemming is dus zeker aanwezig! Je kunt bijna overal langs de route de parade bewonderen, maar voor extra mooi zicht kun je een plek boeken op één van de tribunes. Wees er op tijd bij!

Wat deze editie, die zaterdag 23 april plaatsvindt, nog extra speciaal maakt:
het is de 75ste keer dat de Bloemencorso gehouden wordt. Reden voor een feest!

Naast de parade zelf, heeft de bloemencorso nog meer te bieden voor de liefhebbers; het grootste lentefeest bestaat uit bijna een week van activiteiten met allerlei bloemen uit de Bollenstreek. Neem een kijkje achter de schermen van het decoreren, kijk je ogen ’s avonds uit met de lichtjescorso, of neem een dag na de bloemencorso nog eens op je gemak een kijkje bij de praalwagens.

Keukenhof

Waarschijnlijk doet Keukenhof bij veel mensen een belletje rinkelen: het is het grootste en bekendste bloemenpark van de wereld. Niet voor niks dat hier jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers komen genieten van alle bloemen. Krijg hier het ultieme lentegevoel met de meer dan 7 miljoen tulpen, hyacinten, narcissen, anjers, irissen en andere bloemen die hier bloeien. Met maar liefst 15 kilometer aan wandelpaden heb je eindeloos plezier voor je zintuigen; niet alleen ziet het er spectaculair uit, de geuren van alle soorten bloemen zorgen ook voor een waar feestje in je neus.

Elk jaar hebben de bloemen en tuinen van Keukenhof een thema. Dit jaar luidt het thema ‘Flower Classics’; dit thema benadrukt het belang van bloemen voor mensen. De focus ligt dit jaar op de tulp, de bloem waar Nederland zo bekend om staat.

Naast de verschillende bloementuinen- en paviljoens, is er nog meer in het park te beleven. Zo is er kunst van het Kröller-Möller museum, een fluisterboot en een dierenweide. Voor de kinderen is er ook een speeltuin en mogelijkheid voor een speurtocht. Van 24 maart tot en met 15 mei is Keukenhof open voor bezoekers.

Boek hier je tickets en vind meer informatie voor Keukenhof 2022.

Maak je onvergetelijke weekend vol bloemen compleet en geniet van een heerlijke overnachting bij Inntel Hotels Amsterdam Zaandam of Inntel Hotels Amsterdam Centre.

Lees hier over een andere mooie fietstocht die je kunt maken, dit keer in de Zaanstreek.