Eurovision Song Festival Rotterdam - The Innsider - Inntel Hotels

Eurovision Songfestival Rotterdam

Het grootste muziekspektakel van het jaar gaat in 2020 niet door. In 2021 zal het Eurovision Songfestival alsnog in Rotterdam zijn. Al meer dan 60 jaar strijden Europese landen om deze wedstrijd te winnen.  En nu krijgen wij die “once in a lifetime” kans om het Eurovision Songfestival in Nederland bij te wonen.

Hotelkamers Eurovisie songfestival

Zodra de kaartverkoop voor het songfestival start, gaan ook de hotelkamers voor die periode in Rotterdam in de verkoop. Naast een hotel dicht bij Ahoy, wil je waarschijnlijk echt het gevoel hebben in Rotterdam te zijn. Onze hotels liggen aan de voet van de iconische Erasmusbrug. Vanuit de kamer kijk je uit op de skyline van Rotterdam of op de authentieke Leuvehaven. Rotterdamser wordt het niet.

Rotterdam host Eurovision

Vijf Nederlands grote steden streden om het Eurovision Songfestival te mogen hosten; Rotterdam ging er met de eer vandoor. Deze Nederlandse metropool heeft alles te bieden om er een groot succes van te maken. Het Ahoy waar de wedstrijd plaatsvindt heeft al vele mooie spektakels georganiseerd, zoals het altijd uitverkochte De Vrienden van Amstel LIVE en het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Geschiedenis Eurovision Song Contest

Op 24 mei 1956 was de allereerste editie van Eurovision Song Contest. De wedstrijd was bedacht door Marcel Benzençon en gebaseerd op het Italiaanse Sanremo muziek festival. In het eerste jaar deden zeven landen mee. Tijdens de beginjaren was het een ongeschreven regel dat er alleen in de eigen taal gezongen werd. Toen Zweden in 1965 met een Engelse inzending kwam werd die regel ook opgeschreven. Nadat deze regel weer werd geschrapt won ABBA met hun Waterloo. Inmiddels is het Eurovision Songfestival gegroeid tot een van de beste entertainmentshows ter wereld. In 2019 werden de halve finales en de finale bekeken door in totaal 182 miljoen fans wereldwijd. Tegenwoordig strijden zelfs landen buiten Europa mee in deze spectaculaire zang- en show wedstrijd. We kunnen trots zijn op “ons” Nederland. Wij doen namelijk al vanaf de eerste keer mee en hebben in totaal 5 keer gewonnen.

Duncan Laurence

Wie zat er niet vol spanning voor de buis? Duncan Laurence was de grote publieksfavoriet tijdens het Eurovision Songfestival 2019 in Tel Aviv. Met zijn hit Arcade zong hij zichzelf naar de eerste plaats. De winst van de 25-jarige Duncan Laurence heeft ervoor gezorgd dat Nederland het festival mag organiseren. Daarnaast heeft hij ook nog een bijzondere band met Rotterdam. In de Maassilo heeft hij zijn hit Arcade opgenomen. Tijdens het festival zullen er hier feestjes worden georganiseerd voor de deelnemers en hun delegaties.

Inzending Nederland Eurovision 2021

Inmiddels is er ook bekend wie Nederland mag vertegenwoordigen tijdens Eurovision 2021. Dat is niemand minder dan Jeangu Macrooy die eerder al Judas mocht spelen in The Passion. Wie nog niet met zijn zwoele stemgeluid bekend is kan hier zijn muziek beluisteren.

Songfestival playlist

Bij het Eurovision Songfestival draait het allemaal om muziek. Kom alvast in de stemming met de Songfestival Top 40 playlist van Spotify. Of bereid je persoonlijk voor op het festival met een zelfgemaakte lijst van songfestival favorieten. Wie wat ons betreft niet mag ontbreken in de lijst? Dat is natuurlijk de eerder genoemde Duncan Laurence met zijn winnende Arcade.

You’ll be surprised!