Eindhoven, 7 februari 2015

In de Art Gallery van Inntel hotels Art Eindhoven is vandaag feestelijk de nieuwe expositie van Emmie van Beers geopend.

Emmie van Beers is het vierde kind uit een boerengezin van acht kinderen. Na de lagere school volgt ze de weg die de meeste meisjes in die tijd namen met eerst de huishoudschool, Inas en verpleging. Ze kreeg de kans om weer naar school te gaan en die greep ze met beide handen aan. Havo, Pedagogische Academie en MO Nederlands volgden. Ze trouwde, kreeg twee kinderen en deed het VWO. De interesse voor tekenen en schilderen werd gewekt op de PA, want daar koos ze voor tekenen als specialisatie. Via cursussen en oefenen ontwikkelt zij zich als autodidact. Vanaf 2003 legt ze zich toe op zeefdrukken.

Inmiddels is Emmie van Beers alweer 12 jaar met zeefdrukken bezig. Bij Inntel hotels Art Eindhoven worden de resultaten van de afgelopen 5 jaar getoond. Onderwerpen en uitbeelding zijn divers van bloemen tot min of meer kritische prenten, van schilderachtig tot grafisch en van figuratief tot bijna abstract. Toch zit er eenheid in, want de typische hand van de maker is steeds te zien met een eigen stijl. Haar kennis van tekenen en schilderen draagt hiertoe zeker bij. Verder valt de kleurenrijkdom op, de inkten gebruikt bij zeefdrukken zijn intens en blijven als de prent goed ingelijst is. Er zijn geen fabrieksmatige processen gebruikt, het is handwerk.

De oplages zijn klein namelijk van een tot vijf. Emmie zegt: “Steeds zie ik interessante zaken: in de natuur, boeken, mensen, gebouwen etc. en die wil ik allemaal in de zeefdrukken vastleggen. Een hoge oplage of de ultieme prent maken past niet in deze werkwijze”. Kortom de tentoonstelling is verrassend, soms licht humoristisch maar vooral kleurrijk.

Pieter Bruns, General Manager van het hotel is enthousiast over de expositie. “Iedere twee of drie maanden bieden we een andere kunstenaar de kans om te exposeren. Na de sculpturen van Margo Elffers zijn de zeefdrukken van Emmie van Beers weer totaal iets anders. Zo blijft een bezoek aan het hotel voor gasten ook steeds een nieuwe ervaring”. De expositieruimte waarin de zeefdrukken van Emmie van Beers hangen is iedere dag vrij toegankelijk.

Inntel Hotels Art Eindhoven bevind zich deels in het rijksmonument de Lichttoren en beschikt over 227 kamers, een à la carte restaurant en 3 zalen met een totale oppervlakte van 300 m2. Het hotel is geopend in 2009 en kenmerkt zich door de onderscheidende inrichting. De Art Gallery vormt de glazen verbinding tussen de monumentale Lichttoren en het gebouw waarin de hoofdingang van het hotel zich bevindt aan de Mathildelaan.

Gerelateerde berichten