Fietsen in Rotterdam - The Innsider - Inntel hotels

Fietsen in Rotterdam

Een van de beste fietssteden in de wereld is Rotterdam. Terecht, want er zijn zoveel mogelijke routes. Voor natuurliefhebbers, liefhebbers van architectuur en eigenlijk voor iedereen. Met 600 kilometer aan fietspaden kun je elke dag een andere route kiezen. Wie gaat er mee fietsen in Rotterdam?

Langs de Maas

Over de Erasmusbrug fietsen dagelijks ruim 12.000 mensen. Voor wie net zoveel houd van het fietsen langs en over de nieuwe maas is er het nieuwe maasparcours. Er zijn tal van mogelijkheden om hier te fietsen met routes variërend van 3,5 tot 28 kilometer. Op de route zijn verschillende uitkijkpunten om uit te rusten en te kijken naar al het waterverkeer.

KoeKaas route

Ook zo dol op Gouda kaas? De KoeKaas route gaat langs alle koeien en boerderijen die verantwoordelijk zijn voor deze heerlijke, romige kaas. Combineer de fietsroute met je boodschappen door rechtstreeks van de boer te kopen. De route gaat langs mooie natuurgebieden en pittoreske dorpjes.

Atlantikwall

De Tweede Wereldoorlog heeft zijn sporen achtergelaten in Rotterdam en omstreken. De grootste plannen van de Duitsers voor een Atlantikwall zijn nooit helemaal gerealiseerd. In Hoek van Holland zijn wel de sporen van deze “muur” te zien. Verschillende bunkers en tankgrachten zijn bewaard gebleven. Deze route gaat langs al deze plekken.

Parkenroute

Rotterdam staat bekend als havenstad met grote moderne gebouwen. Toch is er ook veel groen te vinden in en rond de stad. Deze route van 40 kilometer gaat langs alle mooie groenen parken van de stad. Het hoogtepunt van de route? De Pendrechtse Molen die gebouwd is in 1731.

Rondje Rotterdam

De hoogtepunten van Rotterdam zijn ook goed bereikbaar per fiets. Deze route gaat onder andere langs de Erasmusburg, Rotterdam Centraal en de Markthal. Ideaal voor diegene die alle hotspots in een route wil behandelen.

Wie denkt dat er niet nog meer fietsroutes zijn in Rotterdam heeft het mis. Bekijk ze hier! Als je zonder fiets naar Rotterdam komt kun je deze routes nog steeds fietsen. Huur een fiets bij Mainport.

Rust & Relax

Na een dag fietsen is er geen betere plek om tot rust te komen als in jouw eigen whirlpool of sauna. Combineer jouw fietstocht in Rotterdam met het Rust & Relax arrangement bij Mainport of Inntel Hotels Rotterdam Centre. Dit arrangement bestaat uit een overnachting in een kamer met wellness faciliteiten, een uitgebreid ontbijt en een late check-out.

MAINPORT INNTEL HOTELS ROTTERDAM CENTRE

Lees ook de tips van onze experts voor meer inspiratie betreft een citytrip naar Rotterdam.

You’ll be surprised.