Fonkelende kerstlichtjes, rode wijn bij de open haard, de geur van dennenbomen… Nu de dagen korter worden en de nachten steeds langer, raakt iedereen in de ban van de feestdagen. Tijd om naar Eindhoven te gaan! Van 18 november t/m 7 januari staat de lichtstad in het teken van het Fijne Feestdagen Festival; een nostalgisch gezellige winterperiode boordevol knusse (kerst)activiteiten. Bovendien is iedere zondag koopzondag in de binnenstad.

Er is in de hele stad Eindhoven van alles te beleven tot het einde van de kerstvakantie op 7 januari. Van shoppen in de sfeervol verlichte winkelstraten en schaatsen op de Markt tot gezellige kerstmarkten en de grootste fakkeltocht van Europa. Het hele centrum wordt omgetoverd tot een winters tafereel.

Wilhelmina Winterplein (11 december)

Op het Wilhelminaplein slaan ondernemende winkeliers, galeriehouders en creatieve ondernemers de handen ineen en organiseren een sfeervolle wintermarkt. Hier vind je talloze stalletjes, workshops en kinderactiviteiten, waarvan je kunt genieten terwijl je neus wordt geprikkeld door de geuren van overheerlijke winterse versnaperingen.

FeelGood Market Kersteditie (17-18 december)
Bij de kersteditie van de FeelGood Market op Strijp-S vind je allerlei kraampjes met originele handgemaakte en duurzame producten, meestal aangeboden door de maker zelf. Design, kunst, mode, streekproducten, sieraden, (biologische) gerechten en mooie, eigenzinnige creaties van geïnspireerde ontwerpers, ambachtslieden en creatievelingen. De bruisende livemuziek brengt zelfs Scrooge nog in feestelijke sferen.

Internationaal Kerstwintercircus (24 december – 1 januari)
Van jongleurs tot trapezeartiesten en van clowns tot evenwichts-kunstenaars. Hier geniet je met alle zekerheid van een spectaculair wintercircus.

Schaatsen op de Markt (16 december – 8 januari)
Traditiegetrouw wordt op de Markt een spectaculaire schaatsbaan gebouwd. Op en rond de baan is van alles te beleven. Zo worden er clinics gegeven en zorgt de IJsclub Eindhoven voor leuke activiteiten. De schaatsbaan is iedere dag geopend tot in de avond, waardoor je kunt schaatsen in het licht van de sterren en talloze kerstlichtjes. Genoeg schaatspret gehad? Duik een van de gezellige cafés of restaurants in die de Markt rijk is.

Xmas Sing-Along (18 december)
Na het succes van vorig jaar, organiseert de Wim van Doorne Muziekkiosk voor de tweede keer de Xmas Sing-Along. Op het plein voor de kiosk kan iedereen uit volle borst meezingen met uiteenlopende kerstnummers, modern en klassiek. Een gratis evenement dat draait om saamhorigheid. Het indrukwekkende koor 4Tune Entertainment neemt weer plaats op het podium, aangevuld met een swingende gelegenheidsband.

Fijne Dagen Special
Het centrum van shopstad Eindhoven is in de wintermaanden extra gezellig met de sfeervol ingerichte etalages en het lichtspektakel van de Bijenkorf. Tijdens je wintertrip in de lichtstad verblijf je geheel in (kerst)stijl in het 4-sterren Inntel Hotels Art Eindhoven. Maak gebruik de Fijne Dagen Special.

Het arrangement is inclusief:

  • Overnachting in een unieke Art kamer
  • ‘Champagne’ ontbijtbuffet
  • 3- gangendiner in Brasserie Lumen
  • Stadsplattegrond met shopping info

Het arrangement is op basis van beschikbaarheid in december en januari te reserveren voor €79,50 per persoon per nacht, op basis van twee personen per kamer.

BEKIJK HOTEL

Gerelateerde berichten