Food Festivals in Rotterdam

Voor de fijnproevers onder ons is het deze zomer meer dan de moeite waard om een bezoekje aan de stad aan de Maas te brengen. De komende maanden is er in Rotterdam bijna ieder weekend een ander food festival te vinden. Naast de meest heerlijke gerechten tref je hier muziek, theater, kunst en historie aan. Bezoek deze zomer één van de vele food festivals in Rotterdam. 

Ketels aan de kade – 12 & 13 augustus
In historisch Delfshaven, in een prachtig authentiek decor, kunnen bezoekers het Rotterdamse verleden proeven en ervaren. Tijdens Ketels aan de Kade komt de voedselhistorie tot leven.

culiNESSE – 17 t/m 19 augustus
Een culinair muziekfestival. Rotterdamse restaurants serveren hun gerechten vanuit tijdelijke strandrestaurants aan de Zevenhuizerplas. Met optredens van onder andere Miss Montreal, Di-rect, Handsome Poets en Racoon is de muziek is hier minstens net zo belangrijk als het eten.

RotterdamseKost – 14 t/m 17 september
Van sterrenrestaurants tot een zak patat van Bram Ladage; RotterdamseKost brengt het beste dat Rotterdam te bieden heeft op culinair, cultureel en muzikaal gebied. Wat denk je van een biertje van Melief Bender, het oudste café van Rotterdam?

Djemaa el Fna – 22 t/m 24 september
Het Marokkaanse eetplein Djemaa el Fna strijkt drie dagen neer in het Museumpark. Dit openluchtrestaurant brengt fantastisch eten uit allerlei windstreken. In de marktkramen koop je bovendien talloze authentieke Marokkaanse producten.

Rotterdamse oogstmarkt
Deze tweewekelijkse markt met regionale en seizoensgebonden producten is afwisselend in Rotterdam Noord en West te vinden. Gezellig, creatief en ambachtelijk. Met groot terras en ‘verse’ marktmuziek. De Rotterdamse oogstmarkt vindt iedere eerste zaterdag van de maand plaats op het Noordplein en elke derde zaterdag op het Heemraadsplein.

Zomer in Rotterdam
Vooral in de zomer zorgen grote en kleine evenementen en festivals dat er in de havenstad Rotterdam continu van alles te beleven valt! Ga op minivakantie naar Rotterdam en geniet van de ZomerZondagen, Zomercarnaval en meer leuke evenementen.

Luxe designhotel
Moe en voldaan? Leg je met een volle maag tevreden te rusten op een uiterst comfortabel bed in het 4 sterrenhotel Inntel Hotels Rotterdam Centre. In het bruisende centrum, aan de voet van de Erasmusbrug, en dus op loopafstand van vrijwel ieder food festival.

BEKIJK HOTEL

 

foto door OXLAEY.com (flickr)