Foodfestivals

Eten en drinken, live muziek en hopelijk de zon op je gezicht. De tijd van de foodfestivals komt er weer aan. Ben jij er al uit welke stad en dus welk foodfestival je gaat bezoeken?

Rotterdam
HOP Rotterdam
10 t/m 11 augustus 2018, Wijkpark het Oude Westen

Het zijn die ambachtelijke kleine bierbrouwerijen die van oorsprong thuis in de kelder of schuurtje hun handen vies maken. Alles voor dat ene subliem gebrouwen biertje. HOP trekt deze micro-brewers hun kelder uit voor een ongepolijst bierfestival met de focus op craft beers & good food. De zon schijnt, wijkpark het Oude Westen bruist, gezellige akoestische muziek klinkt, heerlijke proeverijen van lokale brouwers, het speciaal bier vloeit, de geur van heerlijk eten komt je tegemoet, de mensen lachen en de glazen klinken. Na een paar biertjes gaat de DJ draaien en gooi je er zelfs een dansje uit..

CuliNESSE
23 t/m 25 augustus 2018, Strand Nesselande

Strand, live optredens, culinair genieten en aandacht voor cultuur komen samen in CuliNESSE. Naast optredens van regionaal talent is er iedere dag een hoofdact die een concert zal verzorgen. De boulevard van Nesselande aan de Zevenhuizerplas is de perfecte locatie voor het festival. Eten in een van de strandrestaurants, borrelen op het strand en ondertussen kun je lekker ontspannen of dansen op de beats van de DJ die de hele dag en avond relaxte strandmuziek verzorgt. Met optredens van o.a. BLOF, Kensington, Milow, Golden Earring, Candy Dulfer en Danny Vera.

Zaandam
44e Zaanse Bokketochie
26 t/m 27 mei 2018, langs 6 verschillende locatie

De tocht voert de deelnemers langs de zes deelnemende cafés; Brouwerij Hoop, Zaanzicht, De Toog, Het Heerenhuis en De Bataaf, waar er van de eerste lente bokbieren geproefd kan worden. De verschillende cafés hebben ook deze editie weer genoeg verschillende bokbieren op de tap staan en natuurlijk hun eigen gebrouwen bokbier! In de deelnemende etablissementen zal live muziek te beluisteren zijn en vergeet niet je stempelkaart af te halen. Bij een volle stempelkaart ontvang je namelijk een presentje!

Foodfestival aan de Zaan
6 juli, Zaanweg / Zaanboulevard in Wormerveer

Foodfestival aan de Zaan laat meer dan zestig foodtrucks en kramen de Zaanboulevard in Wormerveer veranderen in één groot openluchtrestaurant. Dat wordt ongegeneerd langs de waterkant slenteren op zoek naar bijzondere hapjes en lekkere drankjes. Heb je je bordje vol (Zaanse) lekkernijen, dan kan je genieten van het mooie industriële erfgoed in de omgeving.

Amsterdam
Rollende Keukens
9 t/m 13 mei 2018, Westergasfabriek

Het weekend van de Rollende Keukens is al jaren een begrip. Op de Amsterdamse Westergasfabriek verenigen tientallen mobiele eetgelegenheden zich tot één groot bruisend openluchtrestaurant. Meer dan honderd verbouwde campers, dubbeldekkers, busjes en brommers serveren pizza’s, verse soepen, verfijnde visgerechten, smoothies en nog veel meer gastronomische hoogstandjes. De afwisselende livemuziek en filmvertoningen maken het festivalgevoel compleet.

Taste of Amsterdam
1 t/m 3 juni 2018, Amstelpark

Van experts op gastronomisch gebied tot echte smulpapen; iedereen die ‘iets’ heeft met lekker eten en drinken mag Taste of Amsterdam niet missen. Ga zelf aan de slag in de keuken of geniet van heerlijke proeverijen met Franse wijnen. In het Taste Theater treden bekende chefs uit binnen- en buitenland op. In sessies van 30 minuten leer je van alles over hun favoriete gerechten en vraag je ze het hemd van het lijf. Natuurlijk mag je hier ook proeven! Neem Taste mee naar huis met de producten van lokale ondernemers op de markt. Voor de jongste foodies is er Taste of Kids, met een speciaal jeugdprogramma.

Inntel Hotels

De foodfestivals worden nog leuker wanneer je er een paar dagen tussen uitgaat. Na een bezoek aan een van de leukste foodfestivals in ons land zijn er verschillende luxe hotels waar jij heerlijk tot rust kunt komen. Inntel hotels is een snelgroeiende keten van hotels in Nederland, met o.a. Inntel Hotels Amsterdam Centre, Inntel Hotels Rotterdam Centre, Mainport Hotel (Rotterdam) en Inntel Hotels Amsterdam Zaandam.

BEKIJK HOTELS