Zon op je gezicht, warme bries door je haren en een bonte mix van heerlijke geuren die je neus prikkelen; het is weer foodfestivalseizoen in Eindhoven. In de culturele lichtstad kun je als smulaap de komende maanden je hart ophalen. Want waar anders dan in bourgondisch Brabant vind je de beste foodfestivals!

Foodstock Festival ( 25-28 mei)
4 dagen lang strijkt het culinaire Foodstock Festival neer op het TU terrein in hartje Eindhoven. Eten, drinken en muziek zijn de absolute pijlers van Foodstock. Het openlucht restaurant, bestaande uit tientallen foodtrucks, wordt aangevuld met een bezoekwaardig programma, een kinderdorp en heel veel ruimte voor ontspanning. Pal naast de Dommel en de grasweide. Leuk voor alle leeftijden!

Eindhoven Culinair (2-5 juni)
Kom Buiten Gewoon Genieten en proef van 2 tot en met 5 juni de culinaire hoogstandjes uit de Eindhovense topkeukens. Meng je in de bruisende gezelligheid voor het Stadspaviljoen, neem plaats op een van de vele terrassen en zak lekker weg op de loungebank. Eindhoven Culinair in het Stadswandelpark is hét adres om te genieten van een drankje, entertainment en uiteraard het beste eten.

TREK Eindhoven (16-18 juni)
Food Truck Festival TREK reist deze zomer door heel Nederland. In Eindhoven tovert de foodkaravaan het geliefde Stadswandelpark om tot één groot, sfeervol openluchtrestaurant. Tientallen mobiele keukens, het lekkerste eten, de leukste livemuziek en een variëteit aan theatervoorstellingen maken van dit foodfestival een ultiem gezellige belevenis. Op TREK krijgt bovendien het Eindhovens zang-, muziek- en theatertalent de kans om de sterren van de hemel te spelen en ontdekt te worden.

Lepeltje Lepeltje (22-24 sept)
Het Anne Frankplantsoen wordt tijdens Lepeltje Lepeltje omgetoverd tot een intiem festival, waar jong en oud smult van de heerlijkste gerechten, toffe bands en leuke avonturen. Lepeltje Lepeltje is hét rondreizende culturele festival dat je verrast met uiteenlopende gerechten. Van malse spareribs tot oesters en van vrolijke cupcakes tot spicy patatas bravas. Uitgegeten? Sla je slag op de markt vol hippe kleding, vintage spullen, bijzondere kunst en streekproducten.

Overnachten in Eindhoven
Loop na de foodfestijnen zó naar je kamer in het luxe Inntel Hotels Art Eindhoven. Dit artistiek ingerichte 4 sterrenhotel ligt op een unieke locatie in het bruisende centrum. Dichtbij het centraal station, het PSV-stadion en Design District Strijp-S. Tussen alle festivalgerechten door nog een gaatje over? Het hotel heeft een sfeervol designrestaurant waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen of dineren.

Myimagine / Shutterstock

BEKIJK HOTEL

 

Gerelateerde berichten