Heerlijk eten en drinken, steengoede livemuziek en verrassend theater: de foodfestivals schieten als paddenstoelen uit de grond in Amsterdam. En niet zonder succes, de festivals zijn populair en trekken een heleboel bezoekers die wel van een hapje en drankje houden. Deze zomer valt er op foodgebied weer van alles te beleven in de hoofdstad.

Amsterdam Kookt
2 t/m 4 juni, Oosterpark + 4 t/m 6 augustus NDSM-Werf
Het lekkerste muziekfestival komt naar Amsterdam Zuid. Het OosterPark en NDSM-Werf veranderen tijdelijk in een bruisend openluchtrestaurant met talloze pop-up restaurants, foodtrucks, een wijnplein en biertuin, foodmarket en een kids playground. Terwijl je smaakpapillen een feestje vieren is er ook gedacht aan spectaculair muzikaal vermaak. Geniet van optredens van o.a. Van Dik Hout, Eefje de Visser en HEAVN.

Rollende keukens
24 t/m 28 mei, Westergasfabriek Amsterdam
Het Weekend van de Rollende Keukens is al jaren een begrip. Op de Amsterdamse Westergasfabriek verenigen tientallen mobiele eetgelegenheden zich tot één groot bruisend openluchtrestaurant. Meer dan honderd verbouwde campers, dubbeldekkers, busjes en brommers serveren pizza’s, verse soepen, verfijnde visgerechten, smoothies en nog veel meer gastronomische hoogstandjes. De afwisselende livemuziek en filmvertoningen maken het festivalgevoel compleet.

Taste of Amsterdam
2 t/m 5 juni Amstelpark, Amsterdam
Van experts op gastronomisch gebied tot echte smulpapen; iedereen die ‘iets’ heeft met lekker eten en drinken mag Taste of Amsterdam niet missen. Ga zelf aan de slag in de keuken of geniet van heerlijke proeverijen met Franse wijnen. In het Taste Theater treden bekende chefs uit binnen- en buitenland op. In sessies van 30 minuten leer je van alles over hun favoriete gerechten en vraag je ze het hemd van het lijf. Natuurlijk mag je hier ook proeven! Neem Taste mee naar huis met de producten van lokale ondernemers op de markt. Voor de jongste foodies is er Taste of Kids, met een speciaal jeugdprogramma.

Foodtruck festival TREK
14 t/m 16 juli, Amstelpark
Van 14 tot en met 16 juli staat het geliefde Amstelpark in het teken van lekker eten, livemuziek en theater tijdens het gratis toegankelijke Foodtruck Festival TREK. Of je nu met vrienden, familie, collega’s of een leuke date gaat, een dagje TREK betekent een smaak- én sfeervol uitje. In de tientallen mobiele keukens worden de sterren van de hemel gekookt. Samen met de leukste livemuziek en variëteit aan theatervoorstellingen maken zij Festival TREK tot een ultiem gezellige belevenis voor iedere food- en muziekliefhebber.

Amsterdam bezoeken is een ware beleving. Inntel Hotels Amsterdam Centre is hiervoor de ideale uitvalsbasis, gelegen in hartje Amsterdam, tussen Centraal Station en de Dam.

BEKIJK HOTEL

 

Myimagine / Shutterstock

Gerelateerde berichten