Gezelligste terrassen - Inntel Hotels

Gezelligste terrassen

De vakantieperiode is aangebroken en wat is er nu leuker dan een terrasje pakken en lekker om je heen te kijken. Wij hebben voor jullie de gezelligste terrassen geselecteerd om extra te genieten deze zomer.

Zaandam

Vanaf Inntel Hotels Amsterdam Zaandam is het slechts een half uur lopen naar één van de gezelligste terrassen van de Zaanstreek. Eetcafé de Toog ligt aan de Zaan wat je een mooi uitzicht over het water geeft. Geniet van een drankje met een lekkere borrelplank en je kunt hier goed vertoeven.

Een andere mooie locatie aan de Zaan, en midden op de Zaanse Schans, is Restaurant d’Swarte Walvis. Met zo’n uniek uitzicht en zulke lekkere hapjes loop je het gevaar dat je hier de hele dag wil blijven zitten.

Je hoeft natuurlijk niet ver te gaan, want het gezelligste terras is natuurlijk die van Restaurant Puur Saen met uitzicht op water en het winkelende publiek of onze unieke Zaanse Huisjes als je met het gezicht naar het hotel toe gaat zitten. Daarnaast staat ons personeel altijd klaar om aan uw wensen te voldoen.

Utrecht

Utrecht is misschien wel de gezelligste stad met alle terrasjes en restaurantjes waar je kunt zitten. Een paar van de gezelligste terrassen opnoemen was daardoor erg moeilijk.

Een favoriet bij ons is Stan & Co. Een hele moderne zaak die werkt met seizoensproducten. Dit concept is zo populair dat ze binnenkort in 5 steden zitten. Het terras is niet groot dus je moet wel geluk hebben dat ze een plekje vrij hebben, maar als dat het geval is raden wij aan Stan’s Bites to Share te nemen zodat je geen keuze hoeft te maken uit alle lekkere hapjes.

Een groot terras en een mooi uitzicht vind je bij Graaf Floris. Je kijkt hier uit op de Oudegracht, de Domtoren en het Stadhuis. De specialiteit? Dat is een appelbol! Uiteraard hebben ze ook vele andere lekkere hapjes.

Voor de borrel gaan we naar Orloff. Een gezellig terras, omdat het altijd druk is. Met een portie nachos of een bittergarnituur heerlijk mensen kijken. Wat is er nu leuker dan dat.

Rotterdam

Onze mooie terrassen met uitzicht op de Leuvehaven zijn natuurlijk de gezelligste terrassen van Rotterdam, maar mocht je je te ver van het hotel bevinden hebben wij voor jullie nog een paar tips voor gezellige terrassen.

Op de Nieuwemarkt zit Bokaal. Gezeten aan de picknicktafels kun je genieten van dit levendige en bruisende plein. Speciaal voor de bierliefhebbers: ze hebben 11 bieren op de tap en 80 verschillende soorten van de fles.

In voormalig zwemparadijs Tropicana zit nu Aloha. Neem plaats in het voormalige buitenbad en kijk uit over de Maas terwijl je een slokje neemt van huisgemaakte ijsthee. Leuk feitje: ze zuiveren hun eigen water.

Eindhoven

Echte Brabantse gezelligheid vind je in Eindhoven. Een gezellig terrasje is daarom niet moeilijk om te vinden, omdat het kiezen zo moeilijk is hebben wij er hier voor jullie een paar genoteerd.

Bij Down Town Gourmet Market kan iedereen zelf zijn eigen keuze uit cuisine maken en dit eet je dan gezamenlijk op. Denk aan gevulde aardappels, pizza, Indonesisch, taco’s en nog veel meer. Een echte food hal dus.

Op de Markt kun je neerstrijken bij Grand Café de Wildeman en als je lang genoeg blijft zitten kun je hier s’ avonds ook dansen.

Zit je liever in een grote stadstuin? Dan raden wij Berlage aan. In de zon of schaduw lekker genieten van een hapje en drankje.

Amsterdam

Je hoeft in Amsterdam niet ver te zoeken naar een terras. Je loopt Inntel Hotels Amsterdam Centre uit en je kunt al gelijk ergens zitten. De gezelligste terrassen, waar je ook lokalen tegen kunt komen, hebben wij hier voor jullie geselecteerd.

Hannekes Boom zit aan de haven, waardoor mensen hier gemakkelijk met hun bootje kunnen komen. Het is een goede plek als de zon schijnt en aan de grote picknicktafels heb je snel nieuwe vrienden gemaakt.

Ook aan het water vind je het gezellige Meneer Nieges. Ze hebben zelfs hun eigen Vrienden van Meneer Nieges Festival. En echt een terrasje pakken a la de locals doe je door te beginnen met een bittergarnituur en uren later na het diner daar ook weer mee te eindigen.

Genieten aan de Amstel doe je bij De Ysbreeker. Hier kun je lang genieten van alle bootjes en mensen die voorbij komen.

Eerder schreven we al over de leukste ijswinkels, en stadsstranden. Wat zouden jullie nog meer in deze reeks willen zien?

You’ll be surprised!