Deze zomer vind het Grachtenfestival weer plaats in Amsterdam. Van 9 tot en met 18 augustus 2019 kun je genieten van verschillende muzieksoorten. Van klassieke muziek tot jazz en nog veel meer. Vooral de jonge muzikanten laten hier zien wat zij in huis hebben. Met meer dan 250 concerten op 90 verschillende locaties is dit een ‘must do’ deze zomer.

 Pret voor iedereen 

Ook in de zomer is er genoeg te doen en zien in Amsterdam. Ben je even klaar met alle musea en winkels? Dan is het Grachtenfestival een prima afwisseling. Zelfs aan de kleintjes is gedacht tijdens dit festival door middel van speciale muzikale festiviteiten gericht op kinderen. Zo is er op 11 augustus een babyconcert speciaal voor de allerkleinsten en voor de iets oudere kinderen “Beestenboel in de bush”.

De GrachtenfestivalPrijs

Vooral voor de nieuwe opkomende artiest is dit een belangrijk evenement. Zij kunnen hier laten zien wat zij kunnen. Daarnaast doen ze mee voor de Grachtenfestivalprijs. Een jury kijkt binnen een aantal maanden in aanloop naar het Grachtenfestival naar hoe de muzikanten het doen. Vervolgens is het optreden tijdens het Grachtenfestival doorslaggevend. De winnaar mag zelf een programma samenstellen voor het volgende Grachtenfestival.

Persoonlijke favorieten

Op de Amstel zijn vaak mooie concerten te vinden. Wij kijken uit naar de Tribute to Billy Holiday die daar 11 augustus plaats vind. Voor veel van de concerten moet je een kaartje kopen, maar er vinden ook gratis activiteiten plaats. De opening op 9 augustus bijvoorbeeld, maar ook de Jamsessie die dagelijks om 22:00 plaatsvind bij Het Compagnietheater.

Weet jij al welk concert je gaat bezoeken? Of wil je liever Instagrammable plaatjes maken van de grachten? Bekijk dan ons artikel met de mooiste bruggen van Amsterdam.

 You’ll be surprised!

Gerelateerde berichten