Verkade en Zaandam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De welbekende koekjesfabriek maakte haar start in 1886, toen Ericus Gerhardus Verkade zijn Stoom-, Brood en Beschuitfabriek ‘De Ruyter’ opende, gelijknamig aan de eerste meelmolen van West Zaandam. De fabrieken van Verkade zijn vanouds gevestigd in Zaandam en zijn altijd erg belangrijk geweest voor de voedingsindustrie van de Zaanstreek. Inmiddels is Verkade nog steeds een van de grootste koekjes en chocolade fabrikanten van ons land. Tijd om eens in de geschiedenis van ‘De Verkade Meisjes’ te duiken.

Verkade Paviljoen
Op de Zaanse Schans vind je, binnen het Zaans Museum, het Verkade Paviljoen. Een interactieve tentoonstelling over de rijke geschiedenis van Verkade, leuk voor jong en oud. Waan je in de vroege twintigste eeuw, waar de originele chocolade- en koekjesmachines nog volop draaien, ontdek hoe ‘de meisjes van Verkade’ de lekkerste koekjes en chocolade maakten en ontwerp je eigen wikkel voor een echte Verkade chocoladereep. En voor de echte liefhebbers is het zelfs mogelijk een ‘do it yourself’ chocolademelk te creëren. Vervolg je bezoek aan het Verkade Paviljoen richting de oude Verkade fabriek waar tegenwoordig een gezellige markt bruist; Verskade.

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam & Verkade
Gelegen in hartje Zaandam, op slechts enkele meters van treinstation Zaandam ligt Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Misschien wel het meest iconische hotel van Nederland vanwege haar architectuur, bestaande uit ongeveer 70 opeengestapelde Zaanse huisjes in verschillende kleuren Zaans-groen. Maar er is meer! De connectie tussen Zaandam en Verkade is ook duidelijk zichtbaar bij Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Voor eenieder die de Verkade experience optimaal wilt beleven is er de Verkade Special!

Verkade Special

  • Overnachting in luxe kamer
  • Uitgebreid champagne ontbijtbuffet
  • Toegang tot het Zaans Museum & Verkade paviljoen
  • Verkade verrassingspakket
  • Gratis gebruik van de Wellness Club met zwembad, sauna en stoombad
  • Gratis gebruik van de Life Fitness Gym
  • Gratis WiFi-internet

Vanaf €70 p.p.

RESERVEER VERKADE SPECIAL

 

Gerelateerde berichten