Inntel Hotels Rotterdam Centre eerste hotel met volledig gerecyclede meubels - The Innsider - Inntel Hotels

Inntel Hotels Rotterdam Centre eerste hotel met volledig gerecyclede meubels

Als allereerste hotel in Nederland heeft Inntel Hotels Rotterdam Centre volledig circulaire meubels. Het plaatmateriaal voor de nieuwe kasten, bureaus en bedden is gemaakt van de voorgaande meubels. Deze circulaire werkwijze van Unilin Panels maakt deel uit van het duurzaamheidsbeleid van de Inntel Hotels hotelgroep.

Een duurzame restyling

Tijdens de restyling van Inntel Hotels Rotterdam Centre zijn de bestaande meubels zorgvuldig gedemonteerd en gesorteerd. Unilin heeft deze verwerkt tot de door binnenhuisarchitect Feran Thomassen gekozen “Blue jeans”- Panels. “De Inntel Hotels-hotels zijn vaak net iets unieker dan andere hotels. Daar hebben Feran Thomassen en Unilin Panels zeker toe bijgedragen in Rotterdam” aldus Joram Buitenhuis, Project Manager bij Inntel Hotels.

Pionier in circulaire economie

Unilin Panels is een pionier in circulaire economie een miljoen ton hout per jaar krijgt een tweede leven. Met gebruik van onder andere een voorreinigingmachine verwerken zij resthout tot hoogwaardige en duurzame producten. Zoals maatwerkmeubels uit 100% circulair materiaal.

“Voor een mooi interieur is een combinatie van design, kwaliteit en duurzaamheid cruciaal.”

Hotelkamers modern en comfortabel houden zonder daarvoor het milieu te belasten. Binnen Inntel Hotels is dat een belangrijk vraagstuk. Joram Buitenhuis heeft meer dan 25 jaar ervaring in de interieur bouw opgedaan voor hij kwam werken voor Inntel Hotels. Hij geeft aan dat voor een mooi interieur een combinatie van design, kwaliteit en duurzaamheid cruciaal is.

Surprisingly sustainable

De Nederlandse hotelgroep is surprisingly sustainable. Het management investeert fors in duurzaamheid.  Zo worden de kamers verwarmd of gekoeld door een warmteterugwinning systeem, staan er milieuvriendelijke verzorgingsproducten op de kamers en liggen er zonnepanelen op het dak van het nieuwe Inntel Hotels Utrecht Centre. Joram Buitenhuis: “Momenteel werken wij aan nieuwe hotels in Den Haag en Amsterdam. Ook daar bekijken wij een samenwerking met Unilin Panels, zodat Inntel Hotels alsmaar meer ‘surprisingly sustainable’ wordt.”

Inntel Hotels Rotterdam Centre

Het 4-sterren hotel Inntel Hotels Rotterdam Centre beschikt over 265 moderne kamers, 9 Meetings & Events panoramazalen, Bar & Brasserie Water en Wellness Club H2O met het enige hotelzwembad van Rotterdam. Het thema van het hotel is ‘Water’ geïnspireerd door de locatie aan de rivier en in de grootste havenstad.

De nieuwe meubels zelf bewonderen? Boek dan een kamer bij Inntel Hotels Rotterdam Centre via onderstaande button.

BEKIJK HOTEL

 

 

Inntel Hotels Rotterdam Centre eerste hotel met volledig gerecyclede meubels - The Innsider - Inntel Hotels     Inntel Hotels Rotterdam Centre eerste hotel met volledig gerecyclede meubels - The Innsider - Inntel Hotels