Eind augustus gonst de prachtige Hanzestad Zutphen weer dagenlang van de cellomuziek. Van 23 tot 27 augustus vindt hier de negende editie van het Internationaal Cellofestival Zutphen plaats. Op sfeervolle locaties – theaters, kerken, historische gebouwen en de openlucht – komen mensen samen om muziek te maken, elkaar te ontmoeten, te inspireren en vooral om te genieten.

Dit jaar staat het Cellofestival Zutphen in het teken van vriendschap, talent en beleving. Er wordt gespeeld door gevestigde (inter)nationale cellogrootheden, opkomende talenten en cellostudenten. Zij worden bijgestaan door zangers, pianisten, violisten of hele orkesten. Omdat de cellomeesters jong talent meeneemt, komen ze niet alleen met een verrassend repertoire, maar ze voelen zich ook met elkaar en met de stad verbonden.

Naast alle concerten en masterclasses is er een uitgebreid programma samengesteld waaraan elke celloliefhebber actief kan meedoen. De activiteiten zijn voor cellisten van drie tot negentig jaar oud, van beginners tot zeer ervaren spelers. Dagelijks zijn er workshops onder leiding van professionele docenten uit de regio. Zelfs als je nog nooit een cello hebt vastgehouden, kun je dit ervaren in het Cellokwartier.

Hanzestad Zutphen
De Torenstad, zo wordt Zutphen ook wel genoemd vanwege zijn grote, historische gebouwen die de skyline vormen. Door de musea, karakteristieke hofjes en andere prachtige bezienswaardigheden waan je je hier soms in de Middeleeuwen. Naast de bijzondere architectuur vind je in Zutphen een aantrekkelijke mix van winkels, horeca, evenementen en cultuur.

Boek je verblijf
Comfortabel verblijven tijdens het Internationale Cellofestival? Boek een kamer in het heerlijke Inntel Hotels Resort Zutphen. Dit luxe 4-sterren resort is de perfecte uitvalsbasis voor een weekendje weg. Boek direct je kamer en wees gegarandeerd van een ontspannen verblijf tijdens het vijfdaagse muziekspektakel.

BEKIJK HOTEL

Gerelateerde berichten