Van 25 januari t/m 5 februari 2018 vindt het Internationaal Film Festival in Rotterdam (IFFR) plaats. Het grootste filmfestival van Nederland is elk jaar weer een kleurrijk evenement met krachtige speelfilms, korte docu’s, prijsuitreikingen, workshops en premières.

Op woensdag 25 januari zal het festival van start gaan in Pathé. Daarna wordt de viering van de opening voortgezet in de Nieuwe Doelen. Het festival vindt plaats op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam, en in LantarenVenster op de Kop van Zuid. Er zullen bijna 500 films verspreid over elf dagen worden vertoond. Kijk voor alle activiteiten en het programma op de website van IFFR.  En om het je wat makkelijker te maken geven de programmeurs van het IFFR op deze pagina alvast hun ‘must see’s’. Veel kijkplezier!

Het is niet alleen stilzitten op het IFFR; tijdens de workshop-dag kunnen deelnemers zelf aan de slag. Uiteraard zullen daarnaast nog de nodige prijzen worden verdeeld. Aanstormend regietalent en ervaren filmmakers strijden voor awards als Hivos Tiger Award, Special Jury Award, de VPRO Big Screen Award en de Warsteiner Publieksprijs.

Geen zin om naar huis te reizen na een lange dag of avond IFFR? Tijdens het filmfestival kan je heerlijk slapen bij Inntel Hotels Rotterdam Centre of het beste 5 sterren hotel van Rotterdam: Mainport!

 

Gerelateerde berichten