roossluis art gallery

Kleurrijke expo van Roos Sluis in de Art Gallery

Vanaf 17 maart tot en met 31 augustus bewonder je het indrukwekkende werk van Roos Sluis in de Art Gallery van Inntel Hotels Art Eindhoven. Haar werk bestaat voornamelijk uit portretten van mensen en dieren en contemporary art. Breng een bezoekje aan de exposite en aanschouw de kleurrijke meesterwerken.

Door de gevolgen van de coronacrisis, besloot Roos Sluis aan de slag te gaan als fulltime beeldende kunstenaar. Voor de pandemie runde zij haar eigen detacheringsbureau. Zij besloot haar penselen op te pakken en bedacht ‘troostkunst’. Een project waarbij Roos aan de hand van de informatie die zij kreeg van de nabestaanden, portretten creëerde als aandenken aan de overledenen. Op deze manier kon zij iets betekenen in het verwerkingsproces van de nabestaanden.

Als fulltime beeldende kunstenaar ligt de focus van Roos voornamelijk bij het maken van portretten, van zowel dieren als mensen. Tijdens haar solo-expositie in de Art Gallery kun je verschillende series bezichtigen, zoals: James Bond, Peaky Blinders, Contemporary glam en een serie van youRart. Zij omschrijft haar kunst als kleurrijk, in your face en comtemporary. Zoals zij zelf is. Voor haar werk maakt ze gebruik van verschillende technieken: olie, acryl, collage, bladgoud, epoxy en mixed media.

Kunst in Eindhoven

De Art Gallery vind je in de glazen serre die de twee gebouwen van Inntel Hotels Art Eindhoven, de Lichttoren en de Mathildegebouw, met elkaar verbindt. Hier worden continue wisselende tentoonstellingen georganiseerd in samenwerking met lokale kunstenaars. Houd de website van Inntel Hotels Art Eindhoven in de gaten voor de laatste updates.

Wil je tijdens je bezoek aan Eindhoven nog meer kunst bewonderen? Inntel Hotels Art Eindhoven ligt op loopafstand van verschillende musea. Daarnaast kom je tijdens een wandeling door de stad gegarandeerd kleurrijke street art tegen. Lees ook Bezienswaardigheden in Eindhoven: De experts aan het woord en ontdek welke plekken een bezoekje waard zijn!