In Nederland hebben wij een unieke feestdag. Dat is Koningsdag! Menig toerist wil dat bij ons komen vieren, maar dankzij oude reisgidsen zijn zij vaak 3 dagen te laat. Wat maakt deze dag zo bijzonder? En hoe en waar kun je het beste Koningsdag vieren? Wij helpen jullie daar graag bij!

Update: In 2020 zal Koningsdag in verband met het Coronavirus niet gevierd worden.

Koningsnacht

Eigenlijk beginnen de festiviteiten al een dag eerder. 26 april vieren we Koningsnacht. In deze nacht wordt er al volop gefeest en gedanst. Vele kroegen, cafés, feesttenten, discotheken en festivals spelen hierop in. In Rotterdam begint het feest al om 18:00 uur met het Oranje Pakhuis festival. Ook de feesten van TIKTAK  in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht beloven Koningsnacht weer te bekronen met mooie beats.

Waar vieren we Koningsdag?

Koningsdag is leuk voor jong en oud. Voor iedereen is er wel wat te doen op deze dag. De ene persoon koopt of verkoopt spullen op de vrijmarkt en doet hier mee aan de verschillende spelletjes. Terwijl een ander een van de, vaak gratis, festivals bezoekt. Een van de leukste steden om Koningsdag te vieren is Eindhoven. Het is zo’n populaire locatie om koningsdag te vieren dat er zelfs een speciale app is!

In het centrum van alle festiviteiten staat Inntel Hotels Art Eindhoven. Als je van alle Koningsnacht en -dag activiteiten wilt genieten boek je daar natuurlijk je kamer. Dan slaap je zeker prinsheerlijk.

BEKIJK HOTEL

 

Oranje grachten

De grachten van Amsterdam kleuren oranje en zijn gevuld met (feest)boten. Langs de grachten en in de parken vind je de vrijmarkt. Wist je dat 20% van alle Nederlanders hun zolder uitspitten en de vondsten op een kleedje uitstallen zodat anderen deze kunnen kopen? Rustig is het nooit op Koningsdag in de hoofdstad, maar dat maakt het juist zo leuk. Naast de vele boten bezoeken ook maar liefst 250.000 mensen Amsterdam met de trein.

Als zo veel mensen de trein nemen is het veel makkelijker om in Amsterdam te slapen. Inntel Hotels Amsterdam Centre ligt tussen Amsterdam Centraal Station en de Dam in. De perfecte uitvalsbasis tijdens Koningsdag! (en elk ander bezoek aan Amsterdam)

BEKIJK HOTEL

 

24 uur durende vrijmarkt

In Utrecht zijn ze zo dol op de vrijmarkt dat hij 24 uur duurt! Vanaf 18:00 uur op 26 april tot 18:00 uur op 27 april kun je in de binnenstad spullen kopen en verkopen. De Utrechtse horeca zorgt ervoor dat je ondertussen kan genieten van het lekkerste eten en drinken.

Wanneer je voor hele Utrechtse Koningsdag ervaring gaat ben je waarschijnlijk te moe om naar huis te gaan. Na een overnachting bij Inntel Hotels Utrecht Centre kun jij er weer tegenaan!

BEKIJK HOTEL

 

Rolschaatsen in Rotterdam

Rotterdam heeft naast vele feesten ook veel activiteiten om met het hele gezin te doen. Van een speciale vrijmarkt voor kinderen in de markthal tot een rollerdisco. Lees hier over de vijf leukste Koningsdag activiteiten met het gezin in Rotterdam.

Een 5-sterren belevenis en slapen als een koning dat doe je bij Mainport. Of eindig jouw Rotterdamse ervaring met de beste uitzichten die de stad te bieden heeft bij Inntel Hotels Rotterdam Centre.

MAINPORT INNTEL HOTELS ROTTERDAM CENTRE

 

We hopen dat we genoeg inspiratie hebben gegeven voor een onvergetelijke Koningsdag!

You’ll be surprised.