Elk jaar opnieuw gebeurd het weer opnieuw. Op 30 april staan verbaasde toeristen in oranje kleding om zich heen te kijken om het feest van Koningsdag te vinden. Een leuk momentje voor ons ‘Nederlanders’ om de toerist uit te lachen. Maar ook de Nederlanders lopen heerlijk voor schud in oranje kledij, alleen al drie dagen eerder.

Koningsnacht

Tot 2013 vierden we Koninginnedag op 30 april, maar inmiddels gaan we alweer naar de 5e Koningsdag op 27 april. Het begint eigenlijk al op de 26e, want dan maakt iedereen zich op voor de beruchte Koningsnacht. In deze nacht wordt er al volop gefeest en gedanst. Vele kroegen, cafés, feesttenten, discotheken en festivals spelen hierop in. De keuze is reuze.

Wat te doen?

Koningsdag is leuk voor jong en oud. Van leuke spelletjes voor de kinderen tot dance evenementen voor de jongeren en oranje tompouces eten voor de ouderen. Het is een feestdag voor iedereen, want een groot deel is vrij op deze dag. Dit betekent ook dat veel bezienswaardigheden in Amsterdam gesloten zijn. Maar de musea liefhebbers kunnen o.a. gewoon terecht bij Rijksmuseum, Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum.

Oranje

De grachten van Amsterdam kleuren oranje en zijn gevuld met (feest)boten. Langs de grachten vind je de vrijmarkt. Wist je dat 20% van alle Nederlanders hun zolder uitspitten en de vondsten op een kleedje uitstallen zodat anderen deze kunnen kopen? Rustig is het nooit op Koningsdag in de hoofdstad, maar dat maakt het juist zo leuk. Naast de vele boten bezoeken ook maar liefst 250.000 mensen Amsterdam met de trein.

Het weer in Nederland op Koningsdag

In april kan het in Nederland sneeuwen, 30 graden zijn en alles hier tussenin. Tot nu toe zeggen de voorspellingen dat het droog blijft, maar ook dat kan met de minuut veranderen. Ga dus goed voorbereid op pad en schaf alvast een dikke oranje jas en een oranje minirok aan.

We hopen dat we genoeg inspiratie hebben gegeven voor een onvergetelijke Koningsdag!

You’ll be surprised.

Gerelateerde berichten