Koningsdag - The Innsider - Inntel Hotels

Koningsdag 2022: Wat is er te doen?

Alsof er een bak oranje verf is omgevallen: Nederland ligt er prachtig bij tijdens Koningsdag! In vol oranje ornaat komen feestgangers van alle leeftijden tevoorschijn, zowel bewoners als toeristen uit het buitenland. Want laten we wel wezen: Koningsdag is voor buitenstaanders een Once in a life time Experience. Wat maakt 27 april zo bijzonder? En hoe en waar kun je het beste Koningsdag vieren? Inntel Hotels helpt je daar graag bij!

Koningsnacht

Nederland verandert compleet voor Koningsdag, maar eigenlijk beginnen de festiviteiten een dag eerder. Op 26 april start het feestgedruis met Koningsnacht. In deze nacht wordt er al flink gefeest en gedanst. In Utrecht wordt het gebied rond de Oude Gracht omgetoverd tot een enorme vrijmarkt. Ook kroegen, cafés, feesttenten, discotheken en festivals haken aan in de feestvreugd. In Rotterdam is er een extra speciale editie van Vrienden van Amstel Live in Ahoy. In Amsterdam staat de Jordaan al op zijn kop, de hele provincie komt samen om te kijken naar het Koninklijk huis van café De Blaffende Vis op de Westerstraat. Van jong tot oud: thuisblijven is geen optie.

Beelden van de onthulling bij De Blaffende Vis in 2018.

Waar vieren we Koningsdag?

Koningsdag is voor iedereen om een andere reden het hoogtepunt van het jaar. De ene persoon koopt of verkoopt spullen op de vrijmarkt en doet mee aan de verschillende spelletjes. Terwijl een ander een van de vele festivals bezoekt. Een van de leukste steden om Koningsdag te vieren is Eindhoven. De hele binnenstad is een groot gratis toegankelijk feest, en als je bij Inntel Hotels Art Eindhoven slaapt kun je 1 van de 6 podia op het Lichtplein horen en zien. Op Koningsnacht geniet je van hitjes met Terug naar Toen en op Koningsdag zelf van Rewind. Meer info op Eindhoven = King.

BEKIJK HOTEL

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 🔸 Eindhoven=KING 🔸 (@ehvisking)

Oranje grachten

De grachten van Amsterdam kleuren oranje en zijn gevuld met (feest)boten. Pleinen, parken, cafés en zalen staan vol geprogrammeerd met de DJ’s uit binnen- en buitenland, je struikelt letterlijk over het feest als je de straat opgaat. Inntel Hotels Amsterdam Centre ligt tussen Amsterdam Centraal Station en de Dam in. De perfecte uitvalsbasis voor de feestganger, met het Westergasterrein, Leidseplein, binnenstad met zijn vele feesten in handbereik.

BEKIJK HOTEL

 

Koningsdag trekt mensen naar Amsterdam als een magneet, maar liefst 250.000 mensen stappen de trein in naar de hoofdstad. Het loont dus om de massa voor te zijn en heerlijk in Amsterdam te slapen. Inntel Hotels Amsterdam Landmark ligt slechts drie haltes met de tram van Centraal Station, dat is pas slim! Ook bereik je Vondelpark, Museumplein en Rai gemakkelijk met het OV. Of boek een nacht in Inntel Hotels Amsterdam Zaandam, slechts 12 treinminuten van feestepicentrum Amsterdam.

BEKIJK HOTEL BEKIJK HOTEL

 

24 uur durende vrijmarkt

Wist je dat 20% van alle Nederlanders hun zolder uitspitten en de vondsten op een kleedje uitstallen zodat anderen deze kunnen kopen? In Utrecht zijn ze zo dol op de vrijmarkt dat hij 24 uur duurt! Vanaf 18:00 uur op 26 april tot 18:00 uur op 27 april kun je in de binnenstad spullen kopen en verkopen. De Utrechtse horeca zorgt voor gezelligheid, bier en spijs. Wanneer je voor een hele Utrechtse Koningsdag ervaring gaat ben je waarschijnlijk te moe om naar huis te gaan. Na een overnachting bij Inntel Hotels Utrecht Centre kun jij er weer tegenaan!

BEKIJK HOTEL

 

Rolschaatsen in Rotterdam

Rotterdam heeft naast vele grote feesten ook activiteiten om met het hele gezin te doen. Van een speciale vrijmarkt voor kinderen in de markthal tot een rollerdisco. Lees hier hier over de leukste Koningsdag activiteiten met het gezin in Rotterdam.

Een 5-sterren belevenis en slapen als een koning dat doe je bij Mainport. Of eindig jouw Rotterdamse ervaring met de beste uitzichten die de stad te bieden heeft bij Inntel Hotels Rotterdam Centre.

BEKIJK HOTEL BEKIJK HOTEL

Relax dagje in Den Haag

Den Haag is niet alleen de woonplaats van de koning wiens verjaardag we vieren tijdens Koningsdag, het huist ook Inntel Hotels Den Haag Marina Beach. Wil je juist rust en van een lentedagje op het strand genieten, dan is dit de plek voor een overnachting voor jou. Toch een festival pakken? In het Haagse Zuiderpark vindt Kingsworld plaats.

BEKIJK HOTEL

 

Genoeg inspiratie voor een onvergetelijke Koningsdag!

You’ll be surprised.