Met de lente in het vooruitzicht staan er ook weer een heleboel voorjaarsevents op de planning. Wij hebben een lijst samengesteld met de leukste events in en buiten de steden van ons land.

Keukenhof
Lisse

Kortgezegd is Keukenhof het mooiste lentepark ter wereld. Van 22 maart t/m 13 mei 2018 loop je hier door de ruim 32ha grote bloementuin met meer dan 7 miljoen bloembollen van wel 800 verschillende soorten tulpen. Behalve deze mooi gebloemde giga tuin, worden er ook verschillende events georganiseerd. Spectaculaire bloemenshows, kunsttentoonstellingen zoals de Tulpomania tentoonstelling en verrassende inspiratietuinen. Ook voor de kinderen is een feest. Speurtochten, een speeltuin, doolhof en kinderboerderij zorgen ervoor dat zij zich hier niet gaan vervelen. Keukenhof is het fleurigste dagje uit!

Nationale Molen en Gemalendag
Zaandam

Geniet van de lente in een echt oud Hollandse omgeving tijdens de Nationale Molen en Gemalendag. Al sinds 1973 wordt er jaarlijks een molendag georganiseerd waarbij je vrijwel iedere molen in ons land kunt bezoeken. Maar waar kun je nu beter naartoe gaan dan naar de Zaanstreek? Hier vind je misschien wel het grootste aanbod aan molens bij elkaar. Leuk is, dat op deze dag ook zoveel mogelijk molens daadwerkelijk draaien! Wanneer vindt het plaats? Op zaterdag 12 mei!

Hortus Botanicus
Amsterdam

Waar voel je de lente beter dan in een weelderige tuin? Precies, die vind je bij Hortus Botanicus. Midden in de Amsterdamse stad, maar in complete rust geniet je hier van de kleuren en geuren van de mooiste bloemen en planten. Ook de kassen zijn de moeite waard. Dartelende tropische vlinders vliegen door de Vlinderkas, en de Palmenkas is een beschermd monument an sich.

Nationale Museumweek
Heel Nederland

In Nederland weten we als geen ander dat lente niet per se goed weer betekent. Vandaar dat de Nationale Museumweek  dan ook zeker in deze lijst hoort. Meer dan 400 musea in ons land zetten hun unieke collecties, ons culturele kapitaal, volop in de schijnwerpers. Een perfect lente event voor een regenachtige dag. Wanneer? 9 t/m 15 april.

FeelGood Market
Eindhoven

De FeelGood Market is niets nieuws en vindt iedere maand plaats, maar dit bruisende stukje Eindhoven op Strijp-S kan niet ontbreken in de lijst. Want juist tijdens de lente vind je hier volop gezelligheid. Behalve duurzame, handgemaakte en originele (streek)producten, geniet je hier van lekker eten, heerlijke drankjes, workshops en een dosis livemuziek. Leuk voor jong én oud, want ook de kids kunnen hier deelnemen aan de leukste activiteiten!

Pinksteren op de Velden
Nuenen

20 en 21 mei, tijdens de Pinksterdagen, is het weer zover. De familiedagen bij Asperges op de Velden. Want laten we eerlijk zijn, asperges mogen niet ontbreken in de lente. Iedereen van jong en oud is welkom om te genieten van een uitgebreide lunch of een heerlijk diner met een aantal mooie glazen wijn en aangename muziek. Overdag wordt er ook een breed scala aan kinderactiviteiten georganiseerd. Springkussens, spellen, tekenen, knutselen en schminken, ieder kind haalt hier zijn hartje op.

Festival TREK
Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

Festival TREK viert dit jaar alweer haar 5-jarig jubileum. Dit gratis festival combineert voortreffelijk streetfood en bijzondere biertjes en wijnen met livemuziek, kleinkunst en theater. Hier ga je je zeker niet vervelen! Rotterdam: 10 t/m 13 mei, Eindhoven: 29 juni t/m 1 juli, Amsterdam: 13 t/m 15 juli.

Dag van de Rotterdamse Jazz
Rotterdam

Dans de lente in tijdens de Dag van de Rotterdamse Jazz op 6 mei 2018. Deze dag werpt een blik op de Rotterdamse jazzgeschiedenis met een verbinding naar de jazzmuziek van nu. Verwacht veel jazzmusici en fantastische concerten, maar ook een bijzondere fototentoonstelling, lezingen en andere activiteiten.

Inntel Hotels

De lente wordt nog leuker wanneer je er een paar dagen tussen uitgaat. Na een bezoek aan een van de leukste lente events in ons land zijn er verschillende luxe hotels waar jij heerlijk tot rust kunt komen. Inntel hotels is een snelgroeiende keten van hotels in Nederland, met o.a. Inntel Hotels Amsterdam Centre, Inntel Hotels Rotterdam Centre, Mainport Hotel (Rotterdam), Inntel Hotels Amsterdam Zaandam en Inntel Hotels Art Eindhoven.

Gerelateerde berichten