Leukste ijswinkels

Bij onze tips om je hoofd koel te houden tijdens een citytrip stond de tip van een ijswandeling. Wij hebben de leukste ijswinkels in onze steden voor jullie verzameld, zodat jullie deze tip daadwerkelijk kunnen uitvoeren. Veel plezierige afkoeling gewenst!

Amsterdam

Als je het hebt over de lekkerste ijswinkels kun je niet om Banketbakkerij Van der Linde heen. Ze hebben hier 1 soort ijs, slagroomijs, maar dit ijs is wereldberoemd.
Je vind Van der Linde op de Nieuwendijk 183 vlakbij de Primark.
Let op de kans dat hier een rij staat is groot!

Loop na de Nieuwendijk verder naar de wallen waar je, op de Warmoestraat 135-A, Metropolitan kunt vinden. Homemade ijs in veel verschillende soorten smaken. Ze krijgen op Yelp 4,5 ster!

Een buurt die iedereen in Amsterdam wil bezoeken is natuurlijk de Jordaan. Gelukkig is daar ook een hele goede ijssalon, Monte Pelmo. Kiezen wordt hier moeilijk met hun vele lekkere en af en toe bizarre smaken. Wij hebben hier zelfs een keer peer-blauwe kaas ijs gespot. Monte Pelmo is te vinden op de 2e Anjeliersdwarsstraat 17.

Amsterdam heeft tegenwoordig veel Ice-Bakery winkels dus ver hoef je niet voor verkoeling, maar als je het aan ons vraagt zijn bovenstaande toch echt een paar van de leukste ijswinkels van Amsterdam.

Rotterdam

Met De Ijssalon kun je de tour beginnen of eindigen. Hun 3 vestigingen zitten op loopafstand van onze hotels waardoor je kan kiezen welke kant je opgaat. Je kunt bijvoorbeeld naar de Markthal gaan, wat waarschijnlijk sowieso op jouw lijstje staat om te bezoeken.

Let op door de vele prijzen die ze gewonnen hebben kan het best wel eens druk zijn.

Na De IJssalon kun je een nieuwe favoriet ontdekken: Baker’s Dough. Op de Pannenkoekstraat kun je zelf een koekjesdeeg/ijscreatie samenstellen of een van de specials bestellen. Maar we waarschuwen je, dit kan zo lekker zijn dat je misschien wel een hele bak deeg mee naar huis neemt.

Voor een ijsje volgens traditioneel Italiaans recept loop je verder naar de Oude Binnenweg. Hier vind je Venezia IJssalon waar vijfde generatie ijsmaker Giovanni de scepter zwaait.

Al sinds de opening in 1957 een begrip in Rotterdam en omstreken is Capri ijssalon. Men komt van heinde en ver om op de Karel Doormanstraat een ijsje te halen. De ideale laatste stop voor onze wandeling dus.

Utrecht

Als je gezellig door de binnenstad loopt kunt je er niet omheen, Venezia. Deze ijskar vind je op de Oudegracht en er staat met mooie dagen bijna altijd wel een rij.
IJssalon Il Mulino op de Adelaarstraat 2C staat bekend om zijn verscheidenheid aan smaken en grote bollen. Met een beoordeling van 4 sterren een goede plek om naartoe te wandelen en slechts 1 km van de Domtoren verwijderd.

Voor ieder wat wils hebben ze bij Lorenzo Ijssalon. Het ijs is vrij van kleurstoffen. Ook hebben ze suikerarm en glutenvrij ijs. Deze (h)eerlijke ijsjes haal je op de Rijnlaan 29.

Als je je rondje hebt gelopen kun je ook weer eindigen op de Oudegracht bij Pistacchio. Elke dag zijn hier 16 verschillende soorten ijs om uit te kiezen.

Zaandam

We beginnen onze ijswandeling in Zaandam bij Goemans IJscafé op Westzijde 18. Dit is slechts 600 meter van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam dus lang hoef je niet op een lekker ijsje te wachten.
Voor een echt Italiaans ijsje loop je door naar De IJsboetiek op Zuiddijk 91. Ga jij voor een lekker roomijsje of juist een verfrissend sorbetijsje? Het is beide mogelijk.

De laatste stop is ’t Zaanse huisje op de Gedempte gracht. Je kunt hier Goemans ijs vinden voor als je toch nog een andere smaak uit hun assortiment wilde proeven, maar je kunt ook gaan voor een Frozen Yoghurt met eigen keuze aan toppings.

Wij wensen jullie veel verkoeling toe deze zomer met deze leukste ijswinkels wandelingen. Welke wandeling ga jij proberen?

You’ll be surprised!