Elk jaar verandert het centrum van Eindhoven voor acht dagen in één groot lichtgevend museum. In 2020 is het om meerdere redenen een speciale editie. Het is de 15de editie van Lichtfestival Glow.

GLOW accentueert de sterke band van Eindhoven met licht. In 1870 kwam hier de luciferindustrie op gang en in 1891 bouwde Philips hier een gloeilampenfabriek. GLOW biedt een platform aan kunstenaars, designers en architecten die actief zijn op het gebied van licht. Projecties, video, computers, sensoren, animatie: GLOW laat zien dat de mogelijkheden van lichtkunst onuitputtelijk zijn. Het gratis toegankelijke festival staat zelfs in de top 5 van meest bezochte licht festivals in de wereld.

Lichtfestival GLOW in 2020

Dit jaar draait GLOW om verbinding. Van 7 tot 14 november is Eindhoven weer gevuld met lichtkunstwerken. GLOW puzzelt op dit moment op alternatieven voor de looproute. Zo denken ze aan grote projecten in de lucht of mobiele lichtkunstwerken die elke paar dagen langs parken en verzorgingshuizen rijden.

Unieke overnachting

Maak van je bezoek aan GLOW een feestelijke trip en boek bij Inntel Hotels Art Eindhoven. Het unieke 4 sterrenhotel, waarin geen enkele kamer hetzelfde is, ligt in het hart van de stad. Zo zit je middenin het lichtkunstwerk dat Eindhoven vormt tijdens GLOW.

 

BEKIJK HOTEL

 

You’ll be surprised!