Elk jaar verandert het centrum van Eindhoven voor acht dagen in één groot lichtgevend museum. Van 9 tot en met 16 november bieden kunstenaars de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad met hun lichtinstallaties, sculpturen, projecties en performances tijdens de 14e editie van GLOW.

GLOW accentueert de sterke band van Eindhoven met licht. In 1870 kwam hier de luciferindustrie op gang en in 1891 bouwde Philips hier een gloeilampenfabriek. GLOW biedt een platform aan kunstenaars, designers en architecten die actief zijn op het gebied van licht. Projecties, video, computers, sensoren, animatie: GLOW laat zien dat de mogelijkheden van lichtkunst onuitputtelijk zijn. Het gratis toegankelijke festival staat zelfs in de top 5 van meest bezochte licht festivals in de wereld.

Living Colors

Het thema van deze editie van Glow is Living Colors. De kunstenaars lieten zich inspireren door dit thema aan de hand van vragen als: “Wat gebeurt er als we het spectrum van licht uit elkaar halen?, Welke kleuren zien we, waar leiden ze ons naartoe? en Hoe verhouden kleuren zich tot de bron van licht?”.

De route die start bij de Augustiijnenkerk is dit jaar extra bijzonder. Hij loopt namelijk dwars door het Van Abbemuseum. Om deze bijzondere route helemaal compleet te maken kun je deze afsluiten met een bezoek aan Lichtshow NOVITER in het Philips Stadion.

GLOW Run

De GLOW Run begint een echte traditie te worden. Zaterdag 16 november zal GLOW worden afgesloten met deze fun run van ca. 6 kilometer. De run volgt hetzelfde parcours als de GLOW route en garandeert dus een indrukwekkende looproute! Bij inschrijving ontvangen de deelnemers een LED gadget en toegang tot de unieke afterparty. Ren jij ook mee langs alle prachtige kunstwerken van GLOW?

Unieke overnachting

Maak van je bezoek aan GLOW een feestelijke trip en boek bij Inntel Hotels Art Eindhoven. Het unieke 4 sterrenhotel, waarin geen enkele kamer hetzelfde is, ligt in het hart van de stad. Zo zit je middenin het lichtkunstwerk dat Eindhoven vormt tijdens GLOW.

 

BEKIJK HOTEL

 

You’ll be surprised!

Gerelateerde berichten