Elk jaar verandert het centrum van Eindhoven voor acht dagen in één groot lichtgevend museum. Van 11 tot en met 18 november bieden vijftig kunstenaars de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad met hun lichtinstallaties, sculpturen, projecties en performances tijdens de 12e editie van GLOW.

GLOW accentueert de sterke band van Eindhoven met licht. In 1870 kwam hier de luciferindustrie op gang en in 1891 bouwde Philips er een gloeilampenfabriek. GLOW biedt een platform aan kunstenaars, designers en architecten die actief zijn op het gebied van licht. Er wordt geëxposeerd in de openbare ruimte, dus de interactie met het stadsbeeld en het publiek geldt als een leidraad voor de werken. Projecties, video, computers, sensoren, animatie: GLOW laat zien dat de mogelijkheden van lichtkunst onuitputtelijk zijn. Vorig jaar trok het spectaculaire festival, dat gratis toegankelijk is, maar liefst 650.000 bezoekers.

GLOW Run

De GLOW Run begint een echte traditie te worden. Zaterdag 18 november zal GLOW worden afgesloten met een run van ca. 6 kilometer. Deze volgt hetzelfde parcours als de GLOW route en garandeerd dus een indrukwekkende looproute! Bij inschrijving ontvangen de deelnemers een knallend GLOW shirt en GLOW gadgets zodat ze spectaculair oplichten. Ren jij ook mee langs alle prachtige kunstwerken van GLOW?

Glow Special

Maak van je bezoek aan GLOW een feestelijke trip en boek de Glow Special bij Inntel Hotels Art Eindhoven. Het unieke 4 sterrenhotel, waarin geen enkele kamer hetzelfde is, ligt in het hart van de stad. Zo zit je dus middenin het lichtkunstwerk dat Eindhoven vormt tijdens GLOW.

BEKIJK HOTEL

Gerelateerde berichten