Rotterdam Rent

Op 6 en 7 april is het tijd voor het grootste sportevenement van het jaar: de Marathon Rotterdam. En zoals ieder jaar wordt tijdens dit weekend Inntel Hotels Rotterdam Centre en Mainport omgetoverd tot een echt hardlopershotel. Samen met de gasten leeft het personeel toe naar de spannende start en doet er alles aan om het de lopers en toeschouwers zo comfortabel mogelijk te maken.

Met meer dan 22.000 lopers is de Marathon van Rotterdam de grootste van Nederland. Het evenement staat bekend om zijn fantastische sfeer en de enthousiaste toeschouwers. Het vlakke en snelle parcours zorgt bijna elk jaar voor recordtijden. De finish op de Coolsingel is één van de mooiste belevenissen die een hardloper kan meemaken; elke deelnemer krijgt hier een heldenontvangst.

Handig om te weten

Pastabuffet
Op zaterdag 6 april geniet je van een pasta party! Dit speciale ‘Marathon Pasta Buffet’ is gevuld met gezonde pasta’s, salades, shakes en vers fruit om je brandstof aan te vullen voor de grote dag. Reserveer voor €34,50 per persoon.

RESERVEER PASTA BUFFET

 

Afsluitingen
Vanaf zaterdag 6 april 12:00 uur tot en met zondag 7 april 20:00 uur is de Schiedamsedijk – de weg direct voor het hotel – volledig afgesloten. U kunt het hotel tussen deze tijden niet met de auto bereiken. De Erasmusbrug is op zondag 7 april van 8:00 tot 16:00 uur volledig afgesloten voor verkeer. (richting Rotterdam Zuid zal vanaf 15 uur weer geopend zijn)

De start van de marathon is dit jaar direct voor de deur van Inntel Hotels Rotterdam Centre en Mainport. Hierdoor zal op zondagochtend 7 april van 7:45 tot 11:00 uur het trottoir voor het hotel niet begaanbaar zijn en wordt extra drukte verwacht. Als hotelgast kunt u het hotel nog wel in- en uitlopen.

Parkeren en bereikbaarheid
U kunt de auto gemakkelijk parkeren bij parkeergarage ‘De Boompjes’ bereikbaar via de Maasboulevard (via Rotterdam Oost) (Let op: zaterdag 6 april tussen 14:30 en 16:30 onbereikbaar) of parkeergarage ‘Erasmusbrug’ bereikbaar via de Westzeedijk (Rotterdam West). Beide garages zijn op 100 meter loopafstand van het hotel. Het tarief van de garages bedraagt €19 per 24 uur wanneer u in het hotel afrekent. Het gehele marathonweekend is er geen valet parking service beschikbaar.

Metrostation Leuvehaven
Op zondag 7 april is metrostation Leuvehaven gesloten tot 15:00 uur. U bereikt het hotel en de start van de marathon via metrostation Beurs op circa 500 meter loopafstand. Als toeschouwer kunt u het beste uitstappen bij metrostation Wilhelminaplein (bereikbaar via metrostation Beurs) aan de andere kant van de Erasmusbrug.

Ontbijtbuffet
Het uitgebreide ontbijtbuffet start extra vroeg op zondagochtend vanaf 6:00 uur. Heeft u nog niet gereserveerd kan dat vooraf voor €19 per persoon per nacht in Inntel Hotels Rotterdam Centre en €21 per persoon per nacht in Mainport.

Late check-out niet mogelijk
Helaas is het niet meer mogelijk een late check-out te reserveren. U kunt eventuele bagage in het hotel achterlaten.

Proefschot en muziek bij start marathon
De start is dit jaar direct voor de deur van het hotel. Om te zorgen dat de start vlekkeloos verloopt voert de organisatie van de marathon om 8:30 uur een proefschot uit. Ook zal vanaf deze tijd de muziek aangaan, om alle lopers vast in de stemming te brengen!

Koffie en thee to go
Geniet van verse koffie of thee onderweg! Vanuit het restaurant in beide hotels is een koffie en thee to go punt waar u dit kunt kopen.

Hardloophotel

Bij Inntel Hotels Rotterdam Centre en Mainport zit je als marathonloper of toeschouwer helemaal goed. Het personeel leeft met je mee en maakt jouw marathonervaring zo optimaal mogelijk. Is de marathon nog net iets te hoog gegrepen, maar wil je wel ervaren wat Rotterdam jou te bieden heeft op hardloop-gebied? Het hotelpersoneel geeft je graag suggesties voor renroutes door de stad.

Renstad

In Rotterdam kun je fantastisch hardlopen. Diverse renroutes leiden je langs verschillende havens, bruggen en andere hoogtepunten van de havenstad, zoals de Erasmusbrug, de Leuvehaven en de Willemsbrug. De afstanden variÎren van 3,5 tot 21 kilometer. Met de zon op je bol langs het water en de indrukwekkende passerende schepen rennen; wat wil je nog meer!

BEKIJK HOTEL

 

Rotterdam-Hardloop-Routes